Deva Partisi, İçişleri Bakanlığı'nın 'Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Genelgesi'ni değerlendirerek, etkili ve gerçekçi çözümlerin benimsenmesi gerektiğini kaydetti. ANKARA (İGFA) - DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen, İçişleri Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Faaliyet Planı’ başlıklı genelgeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Genelgeyi kadına yönelik şiddetle mücadelede hedefler belirlemesi bakımından önemli bulduğunu söyleyen Esen, hedeflerin uygulamasını yakından takip edeceklerini kaydetti.

Genelgenin yetersiz olduğunu savunan Esen, genelgenin yakın takipçisi olacaklarını söyledi.

“DEVA Partisi olarak, her gün kadına yönelik farklı şiddet olaylarının yaşandığı ülkemizde, şiddetle mücadelede etkili kararlar alınmasının ve bu kararlarının hızlı bir şekilde uygulanmasının hayati bir önemde olduğunun bilincindeyiz" diyen Esen, "Bu nedenle, belirlenen hedeflerin yetersizliği dikkate alınarak etkili ve gerçekçi çözümlerin benimsenmesi ve kadına yönelik şiddetle kararlı bir şekilde mücadele edilmesi gerekliliğini iktidara hatırlatırız. Söz konusu genelgenin yakinen takipçisi olacağız" dedi.

‘GENELGEDEKİ HEDEFLER ETKİLİ VE YETERLİ BİR ÇÖZÜM YOLU DEĞİL’

Esen, kolluk personelinin eğitimindeki aksamaların, riskli vakaların takibinde ve gizlilik kararı alınmasında yaşanan sıkıntıların ve konukevlerinin yetersizliğinin sadece genelge yayınlamakla çözüme kavuşmayacağının açık olduğunu söyledi.