MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Askeri darbe girişimi hakkında konuşan Bahçeli, darbe girişimini yapanların PKK ve IŞİD'den farkının olmadığını söyledi. 

Fetullah Gülen hakkında da sert ifadelerde bulunan Bahçeli şunları söyledi, 

"Bunların Pensilvanya'daki çürümüşten emir alan kişiler olmaları meselenin dikkat çekici yönüdür. Gülen cemaati okyanus ötesi bir ağ kurmuştur. Kritik görevlere paralel yapının üyeleri getirilmiştir. Dedim ki okyanus ötesi tehdittir. Dediler ki Hocaefendi işi gücü bırakacak Bahçeli ile mi uğraşacak? Daha önce uyarmıştım."

Ölen askerin başında Bozkurt işareti yapan ülkücü için ise Bahçeli şu sert ifadeleri söyledi,

"Hayatını kaybetmiş bir Mehmetçiğin önünde bozkurt işareti yapan iblis uşağı yaratık neredeyse bulunup darbecilerle birlikte cezalandırılmalıdır. Bu şerefsiz. Doğduğuna pişman edilmelidir. Biz 12 Eylül’de haklı olmamıza rağmen askere el kaldırmadık. Yıllarca davacı olmadık için için ağladık ama ne yapalım devlete ne söyleyelim dedik işimize baktık. Çile çektik belli etmedik ve dedik ki yürümezsek hak yolda erimezsek çürümezsek hak yolda gök girsin kızıl çıksın. Mehmetçiğe zulüm ne demektir. Mehmetlerimize kıymayalım. Sela verilirse verilsin imamlar susmasın ama halkla asker birbirine girmesin. Bu milletin Allah muhafaza selası duyulması. Hele hele milliyetçi ülkücü hareketi kimse olaylara çekmeye çalışmasın."