Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugünkü grup toplantısında, doğu ve güneydoğuda terör faaliyetlerini işaret ederek,

"Yüksekova'da şarkılı türkülü el bombalı tuzak hazırlayıp çaydanlığın içine gömerken hiç mi fark edilmedi? Hükümet terörizmin boyutlarını göremedi. Anlaşılan o ki Türkiye yalnızca Allah'a emanet" diye konuştu.

Nusaybin'de vatandaşın güvenliği sağlandıktan ve tahliye edikten sonra "taş üstünde taş bırakılmaması gerektiğini" söyleyen Bahçeli, Başbakan Davutoğlu'na HDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda çağrı yaptı.

MHP Genel Başkanı'nın konuşmalarında satırbaşları şöyle,

ÜLKE ALLAHA EMANET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Biz siyasileri ülkemizde işlenen cinayetlerden sorumluyuz' demişti. Fransa'daki terör saldırısına değinmiş ve 'Daha önce suçlu bulunan bu insanları niye takip etmediniz' demiştir.

Daha önce de demişti ki, 'Dicle'nin kenarında kurdun kaptığı koyun bile benim sorumluluğum altında' demişti. Başbakan kendisini yeni bir müsamerede görmüyorsa sözlerinin nereye varacağını hesap etmesi gerekir.

Hükümet terörizmin boyutunu göremedi. Yeni vahşi yöntemlerini okuyamadılar. Silopi, Cizre, Sur, Yüksekova ve Nusaybin'de önceden düşününlmüş eylemler icra edilmiştir. Terör örgütü infazlarını otomatiğe bağlamıştır. Şimdi taktik değiştirdiler ve bombalarını sıvayla kapatmışlardır. Bu adiliğin bedeli vatan evlatları tarafından ağır bir şekilde ödenmektedir.

Yıkılması daha da güç ve zaman alan çelik plakalı duvarlar sokak aralarına kademe kademe örülmüştür. Teröristler bunları yapıyorken hükümet nerede geziyordu? Yüksekova'da şarkılı türkülü el bombalı tuzak hazırlayıp çaydanlığın içine gömerken hiç mi fark edilmedi?

Hükümet terörizmin boyutlarını göremedi. Anlaşılan o ki Türkiye yalnızca Allah'a emanet.