TBMM Genel Kurulunda, dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifinin görüşmeleri sürüyor. Meclis Genel Kurulunda dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişiklik teklifinin 1. maddesinin oylamasına geçildi.

Adalet Bakanı  Bekir Bozdağ, teklifin 1. maddesi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
CHP  İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın, AK Parti milletvekilleri  Orhan Miroğu,  Beşir Atalay,  Yasin Aktay'ın yaptıkları bazı konuşmalarla ilgili soruşturma açılıp açılmadığı ve fezlekeleri olup olmadığı sorusuna karşı Bozdağ,  Beşir Atalay'ın kendisine atfen söylenen sözle ilgili "benim böyle bir sözüm yoktur" şeklinde bir not gönderdiğini bildirdi.

OYLAMA GİZLİ YAPILIYOR
Hakkında dosya bulunan milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasını ilişkin teklifin 1. maddesi üzerindeki görüşmeler tamamlanarak gizli oylamasına geçildi.
Adalet Bakanı  Bekir Bozdağ, teklifin 1. maddesi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
CHP  İstanbul Milletvekli Ahmet Tanal'ın,  AK Parti milletvekilleri  Orhan Miroğlu  Beşir Atalay,  Yasin Aktay'ın yaptıkları bazı konuşmalarla ilgili soruşturma açılıp açılmadığı ve fezlekeleri olup olmadığı sorusuna karşı Bozdağ,  Beşir Atalay'ın kendisine atfen söylenen sözle ilgili "benim böyle bir sözüm yoktur" şeklinde bir not gönderdiğini bildirdi.

Bozdağ, şöyle devam etti:
"Bir takım yerlerden tekrar edilerek sanki söylenmiş gibi algı oluşturulmaya çalışılıyor. Diğer isimlerle ilgili bu sözler söylenmiş mi söylenmemiş mi benim buna dair bilgim yok. Onlarla ilgili bir incelme yapmadan değerlendirme yapmam yanlış olur. Sayın Atalay kendisi 'benim böyle bir açıklamam yok' diyor ama ısrarla sanki varmış gibi tekrarlanması doğru bir yaklaşım değil. Biz savcı veya hakim değiliz. Arkadaşlarımız ne söylediklerini, söylemediklerini gayet iyi biliyorlar. Kendilerini savunacak güçtedir. İsmi geçen arkadaşlarımızın her birisinin bu millete, devlete sadakatleri, hizmetleri, yaptıkları ortadadır. Onları terör örgütü destekçisi, onlara şirin yaklaşan kişiler olarak takdim etmek son derece yakışıksız durumdur, kabul edilemez bir yaklaşımdır, çok da büyük saygısızlıktır."