Ak Parti ve CHP dokunulmazlıklarla ilgili bugün saat 14:30'da bir araya geldi. Toplantıya Ak Parti'den Naci Bostancı, CHP'den ise Özgür Özel katıldı.

Görüşme sonrasında basın toplantısı yapan Naci Bostancı, "Teklifimiz tüm dosyaların yargıya sevkini kapsıyor. Başbakanlık'ta, Adalet Bakanlığı'nda, Meclis Başkanlığı'nda ve komisyonda olan fezlekeler dahil hepsi. Bunu değerlendireceklerini ifade ettiler'' diye konuştu.

CHP'li Özel ise, ''Yasanın çıktığı tarihe kadar işlenmiş olan tüm suçları kapsaması gerektiğini istiyoruz Düzenleme eski bakanları da kapsamalı. Yeni öneriyi yetkili kurumlarımız değerlendirecek. Revize teklif beklentimizin gerisinde'' dedi.

Dokunulmazlıklar ile ilgili Ak Parti ve CHP'nin uyuşamadığı nokta, 17-25 Aralık soruşturmasında adı geçen eski bakanlar Erdoğan Bayraktar, Egemen Bağış, Muammer Güler ve Zafer Çağlayan konusunda. 

CHP tarafı eski bakanlar hakkında gelebilecek fezlekelerin de Yüce Divan oylaması yapılmadan doğrudan yargıya intikalinin sağlanması, Ak Parti bu teklifi kabul etmemektedir.