Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23. Muhtarlar Toplantısında konuştu. İşte konuşmanın satırbaşları;

'Sizlerle bir araya gelmek, 79 milyon ile buluşmak demektir' diye söze başlayan Erdoğan, gücüm kuvvetim olduğu sürece gece gündüz bu ülke için çalışmaya devam edeceğiz dedi.

Bir mizah dergisi'nin geçtiğimiz günlerde yayınladığı kapak resmini eleştiren Erdoğan, biz konsolosluk üyeleriyle yanak yanağa fotoğraf çekiliriz, siz ise muhtarlarla yanak yanağa fotoğraf çekilirsiniz demek istiyorlar. İşte bende bunu söylüyorum. Benim yerim milletimin, muhtarlarımın yanıdır, siz konsolosların yanındasınız. Muhtarlarımızla olan ilişkilerimz onları rahatsız ediyor. bu topraklara çalışanları eleştirerek tam bir kara mizah sevgisi sergiliyorlar.
Aşık Veysel'i Ankaraya sokmayan kafa ile muhtarımla benim resmimi millete kötülemek için basan kafa aynı kafadır. Şu millet olmasa Türkiye'yi ne güzel yönetiriz diyorlar. Bizim yaptıklarımız ortada, 'Eşşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri' diyerek göndermelerde bulunan Erdoğan, bunları teker teker anlatmaya kalksam değil saatler günler yetmez, ülkemizde ki muhalefet anlayışı şöyle. Rahat koltuklarda oturalım, hukumeti eleştirelim, hakaret edelim. Bu şekilde iktidara gelinebilirmi, tabiki hayır. Dışardan bir güç gelsin birisi talimat versin ve hukumeti devirsin bizde başa geçelim diyorlar. Bunlar cinsi sapıklara bile bel bağlamıs durumdalar. Siz kim, hükümeti yönetmek kim, dedi

BU SİYASİ SAPIKLARI NE YAPACAĞIZ

Kılıçdaroğluna da yuklenen Erdoğan, Karamandan sonra Türkiye'nin dört bir yanında olaylar patladı. Onlar sabah aksam dinden imandan bahsediyorlar diyen Kılıçdaroğluna, 'Dinime küfreden müslüman olsa bari dedi.
Aile ve sosyal bakanı olan hanımefendiye terbiyemın el vermeyecegi ifadelerle saldırıyorlar diyerek yine Kılıçdaoğlu'na gönderme yapan Erdoğan,
herkes uyaptıklarının cezasını cezaevınde veriyor, bu siyası sapıkları ne yapacagız, ahlaksızlıgın çitasını yukseltiyorlar' dedi. Bu kişi başında bulundugu parti'nin yuz karasıdır. Bir kaset olayıyla buraya gelmedi mi, kaset olmasa gelecek mecali yoktu. Bunlardan siyasetci olmaz,  Siyasetci dürüst olacak, millet dürüst adamı seçer,  sen dürüstmüsün ?  Millet bu adamlara ülkeyi teslim eder mi,  bunların zaten hukumetin başına geçip yorulacak mecalleri yok' dedi.

7 Hazırandan sonra yasananları hepımız görduk. Bunlar felik fellik iktidar sorumluluğundan kaçmanın yollarını aradılar. 1 Kasım da ise gerçekleri gördük. Milletimiz yine doğruyu seçti. Onlar sadece konuşmaya alışıklar. Milletimiz lafa değil icraata bakıyor.

Terör olaylarına da değinen Erdoğan, 'Ülkemiz terör örgütlerinin hedefidir. Son zamanlarda terör, doğuda ki vatandaşlarımızın hayatını tehlikeye atıyor. güvenlik güclermiz hergün teröre darbe vuruyor. Sivil vatandaşlarımızn zarar gormemesı için yoğun calışmalarımız var' dedi