Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 19 Mayıs kutlamaları kapsamında Külliye'de kabul ettiği gençlere seslendi. Daha önce vize şartı olarak terörle mücadele kanununda değişiklik isteyen AB'ye rest çeken Erdoğan, "Şu anda Avrupa'nın 'Şu kadar verelim' şeyleri ile ben bu kadar ilgilenmiyorum. Verseler de vermeseler de ben ilgilenmiyorum. O para bütçemize girmeyecek" mesajı verdi. Erdoğan, şunları kaydetti:

"Asıl olan milletin gönlünde yer etmektir. Bunu başaramadıysanız tarihin tozlu sayfalarında kaybolmaya mahkum olursunuz. Siz gençlere de aynısını tavsiye ediyorum. Kendinizi geliştirin. Çalışın, üretin, kariyer yapın. Milletle beraber olmak, onun gönlüne girmek daima önceliğiniz olsun. Asli olan kubbede hoş bir sedayı bırakabilmektir. Hepimiz öleceğiz. Bundan kaçmak mümkün mü? Ölüm bizim için mukadder olduğuna göre öldükten sonra rahmetle anılmak da var. 
19 Mayıs'ta cumhuriyetimizi kurduk. Ama istiklal ve istikbal mücadelemiz bitmedi. Acaba 20 yıl önce nasıl bir Türkiye vardı? Bunu yaşamak başka, okumak başka şey. Komşularımızla ilişkilerimiz ne noktadaydı? 

Finans sektöründe ne kadar güçlü hale gelirseniz, dünyaya karşı duruşunuz da o kadar farklı olur.

Şu anda Avrupa'nın 'Şu kadar verelim' şeyleri ile ben bu kadar ilgilenmiyorum. Verseler de vermeseler de ben ilgilenmiyorum. O para bütçemize girmeyecek. Suriyelilere gidecek. Bizim yaptığımız harcama faturalı 26 milyon dolardır. Türkiye bu.

2023, 2053 vizyonlarını hayata geçirebilmeniz için en uygun zemini oluşturmaya çalışıyoruz. "