Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eyüp Belediyesi Hizmet Binası ve Toplu Açılış Töreni'nde konuşuyor.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Açılışı yapmak için geldiğimiz yeni eserlerin hayırlı olmasını Allah'tan niyza ediyorum. Yeni hizmet binamız Eyüp Sultan'a yakışan güzellikte oldu. Bu eseri kazandıran sayın belediye başkanına ve ekibine teşekkür ediyorum. Eyüp Sultansız bir İstanbul tıpkı kalpsiz bir beden gibidir. 

FETİH BU SENE ÇOK DAHA FARKLI KUTLANACAK

İnşallah bu sene Yenikapı'da fethi çok dah farklı kutlayacağız. MAsum insanları öldüren kafa kesen teröristler İslam'ın ve islamiyet medeniyetinin en büyük düşmanıdır. İslam'ın Müslüman nüfusun yoğun olduğu coğrafyaya yayılması toprakların değil gönüllerin fethedilmesi dolayısıyladır. 

SEN YOLUNA GİT BİZ YOLUMUZA GİDELİM

Suriye'de 12 milyon insan mağdur edilmiş yüzbinlerce insan katledilmişken kimse bu vebalden kurtulamaz. Türkiye her türlü terörün saldırısı altındayken AB kalkmış terörle mücadele yasasını değiştireceksiniz diyor. Siz ülkenize çadır kuran teröristlere karşı neden tavrını değiştirmiyorsun. Hadi bakalım sen yoluna git biz yolumuza gidelim.

MAKAMLAR BİRER BAYRAK YARIŞIDIR

Bölgemizin ve ülkemizin geçtiği şu önemli günlerde belirli sıkıntılar yaşanıyor. İktidar partisi olan AK Parti kongrede aday olmayacağını açıkladı. Başbakanîn aldığı aldığı bu kararın hayırlı olmasını temenni ediyorum Yaklaşık 20 ay vermiş olduğu hizmetler adına şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Başbakanımız da gönlümüzde müstesna bir yeri olduğuna inanıyorum. Ben de Sayın Davutoğlu'na teşekkür ediyorum. Bu makamlar bir bayrak yarışıdır. Şimdi 22 Mayıs'ta seçilecek kişi de patiye hizmet için çalışacaktır.

Benim AK Parti'deki gelişmeleri takip etmem birilerini rahatsız ediyor. Ben bu kimliğimle Cumhurbaşkanı adayı oldum ülkemin teveccühü ile bu makama geldi. Başbakanlık değişiminin ülkemiz için daha ferah bir havaya kavuşacağına inanıyorum.

Türkiye'nin son 13 yıldır yaşadığı değişim ekonomi ve güven ortamına da ortam sağlamıştır. Geçtiğimiz yıl iki önemli seçim geçirdik. Bu seçimlerin hiçbiri ekonomik sarsılmaya yol açmadı. Bugünkü Türkiye amaçsız hedefsiz bir Türkiye değil. 

BAŞKANLIK SİSTEMİNİN OLDUĞU BİR ORTAMDA...

7 Haziran seçimleri ile 1 Kasım dönemi arasındaki belirsiz dönemin güçlü Cumhurbaşkanı ile geçirilmesi herkesin gördüğü bir durumdur. Buradan bir kez daha ifade ediyorum yeni anayasa meselesi ve başkanlık sistemi konusu Tyyip Erdoğan'ın kişisel meselesi değildir. Meclis genel kurulunda olanlar görüyorsunuz değil mi? Başkanlık sisteminin olduğu bir ortamda bunları göremezsiniz.

Başkanlık sistemi bir kişeye veya bir defaya mahsus olmayacaktır. Başkanlık sistemiz bize yeni değil bizim için gelenekseldir. Şuanda 64. Hükümet görev başında 22 MAyısta 65. Hükümet kurulacak. 

Bizim için aslolan milletimizin tercihidir. Daha iyi bir önerisi teklifi olan varsa buyursun ortaya koysun. Bizim amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemek.