İstanbul Tersane Komutanlığında  Burgazada korvetinin denize indirilmesi töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Zamanı iyi okuyan devletler ayakta kalmıştır. Türkiye artık her alanda askeri güçlerinin ihyaçlarını karşılayacak bir ülke konumuna yükselmiştir. Amfibi türü Anadolu gemimizden sonra artık biz kendi uçak gemimizi de yapar hale geleceğiz." ifadelerini kullandı. 

VİDEO HAZIRLANIYOR...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları;

Milgem projesinde 8 gemi bulunuyor. Bu gemiler 3. ve 4. gemileri oluşturuyor. Milgem projesi kapsamında Büyükada ve Heybeliada gemilerini bitirmiştik. Her iki projenin de Türkiye'miz için hayırlı olmasını diliyorum.

"GEMİ YAPIM SÜRECİNİ HIZLANDIRMALIYIZ"

Artık icra komitesinin başında Başbakanımız bulunuyor. Gemi yapılma süreçlerinin 1 veya 1.5 yıla indirmemiz gerektiğini söyledim. Artık gemi yapım süreçlerini hızlandırmamız gerekiyor. Burgazada'yı deniz indiriyoruz ama iç donanımın en kısa sürede yapılmasını bekliyoruz.

"UÇAK GEMİMİZİ DE YAPACAĞIZ"

Amfibi türü Anadolu gemimizden sonra artık biz kendi uçak gemimizi de yapar hale geleceğiz. Bu uçak gemimizi biz yapacağız. Hiçbir engel yok. Azmederseniz başarırsınız.

"ZAMANI İYİ OKUYAN DEVLET AYAKTA KALIR"

Zaman'ın ruhunu iyi okuyan ve cazibe merkezi olan milletler bu coğrafyada varlığını korumuşlardır. Bunun en iyi örneği Osmanlı Devleti oluşturmuştur. Sert güç unsur ile yumuşak güç unsurlarına sahip ülkeler kendileri her zaman korumuşlardır.

"OPERASYONLAR HUKUK KURALLARINA UYGUN OLARAK DEVAM EDİYOR"

Türkiye son 30 yıldan beri bölücü terör örgütü ile mücadele ediyor. Güvenlik güçlerimiz her mensubuyla hiçbir federkarlıktan kaçınmayarak 30 yılı aşkın sürede terörle mücadele ediyor. Bölge halkı, bu süreçte devletin iyi niyetini ve yatırımlarını tecrübe etti. Güvenlik görevlilerimiz bu sürecin ilk başından itibaren titizlikle hukuk kurallarına uygun olarak teröre karşı operasyonlarını sürdürüyor.

"KENDİ SİLAHLI İHA'SINI ÜRETEN BİR TÜRKİYE VAR"

Türkiye 14 yıl önceki gibi olsaydı, bugün manzara çok farklı olurdu. Silahlı İHA'larını üreten bir Türkiye var. 
Kaynak: Ajanshaber