Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fethiye Hasan Gümüşdağ Camii'nin açılışında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da cami açılışında İstanbul'un imar planlamalarında yapılan hatalara dikkat çekti. Erdoğan'ın açıklamaları şöyle: Rabbim bizleri ezansız, bu muhabbetlerde cemaatsiz bırakmasın. Bizler bir olalaım, diri olalım, kardeş olalaım, hep birlikte Türkiye olalım. Bizi bölmek isteyenler hedeflerine ulaşamayacaktır.

DÜNYADA BİR NUMARA OLACAK

Dün işte körfeze bir gerdanlık daha yerleştirdik. Bu Osmangazi Köprüsü şuanda 4 numara. 26 Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim köprüsünü açacağız. O da dünyada bir numara olacak. Her geçen gün daha ileriye gidiyoruz daha da ileriye gideceğiz. Bu lafla olmaz, üreterek olur, yatırımlarla olur.

METRO DA GELECEK

Hatırlayın 20 yıl önce şu Küçükçekmece neydi. Şimdi nereden nereye geldi. İnşallah metromuzda gelecek. Yol ve su medeniyettir. 1994'te İstanbul'da belediye başkanı olduğumda susuzluk vardı, çöp tepeleri vardı, su istasyonları kurulmuştu. Ama biz 1,5 yılda İstanbul'a suyu getirdik. 

İSTANBUL SIRADAN BİR ŞEHİR DEĞİL

Hava kirliliği sorunu da vardı gazeteler maske dağıtıyordu. 2 yılda havayı da temizledik. Her geçen gün İstanbul daha da ileriye gidiyor. İstanbul sıradan bir şehir değil. Dünyanın gözdesi bir şehir. Ana gibi yar olmaz, İstanbul gibi diyar olmaz.  

İSTANBUL'A ÇOK YANLIŞ YAPTIK

Ama İstanbul'a çok yanlışlar da yaptık. Ucube inşalarla bizler İstanbul'un güzelliğine bizler de zarar verdik. İmar planlamalarıyla kentsel dönüşüm yapalım. Yangın çıksa itfaiye giremiyor, depreme dayanıklı binalar yapılmalı. Ama ne yazıkki bize karşı dirençler var. İstiyorum ki canımız yanmadan bu adımları atalım. İstanbul'umuzun güzelliğine gölge düşürmeyelim.

BAYRAMI KUTLAYACAĞIZ AMA HÜZÜNLÜYÜZ

Salı günü bir bayramı kutlayacağız ama hüzünlüyüz, acılar içinde kutlayacağız. Şehitlerimiz var ama bilin ki şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Bir şehit veriyoruz ama 10 teröristi de indiriyoruz.