254 sivil toplum kuruluşu tarafından milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması ile bazı belediyelere kayyum atanması yönündeki düzenlemeler konusunda Büyükhanlı Park Otel'de yapılan toplantıda Selahattin Demirtaş açıklamalarda bulundu.

Sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de yer aldığı toplantıda, dokunulmazlıkların kaldırılmasını düzenleyen Anayasa maddesinin oylamasında "hayır" oyu kullanılması ve görevden alınan belediye başkanlarının yeniden göreve iade edilmesi adına, çoğunluğunu Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde faaliyet gösteren 254 sivil toplum kuruluşunun imzasını taşıyan deklarasyonlar okutuldu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, toplantıda yaptığı konuşmada, "Bu yanlışın, parti liderlerinin hatalı tutumlarının Genel Kuruldan geri dönebileceğine inanıyoruz. 330 rakamını bulamayabilirler. Bu nedenle biz 'hayır' kampanyası başlatıyoruz. Bugünkü deklarasyon diktatörlüğe 'hayır'dır, önümüzdeki günlerde bize dayatılacak özgürlüklerden, adaletten uzak, laiklikten vazgeçmiş bir anayasaya 'hayır'dır. Bu kampanya parlamentoyla sınırlı olmayacaktır. 'Hayır' etrafında güçlü bir blok oluşturmalıyız. Bu 'hayır' kampanyası Türkiye'nin geleceğinin hayırlı olacağının işaretidir." ifadelerini kullandı.