Mecliste basın toplantısı düzenleyen HDP'li Altan Tan, Ankara'da meydana gelen olaylar hakkında açıklamada bulundu. Tan'nın açıklamaları şöyle,

KIZILAY MEYDANINDA DAYAK YERLERDİ
"Türkiye'nin bu kadar hassas günlerden geçtiği bir dönemde ben bu hassasiyeti daha da kaşıyacak, derinleştirecek cümleler kurmak istemiyorum. Ama Türkiye'nin bu hassas günleri olmasaydı bu alçaklar Kızılay Meydanı'nda misliyle dayak yerlerdi. Eğer devlet yoksa, hükümet yoksa Kızılay meydanında misliyle mukabele görürdüler. Onun için kimsenin eşkıyalığı, haydutluğu yanına kar saymaması lazım. Ben olayın üzerine benzin dökme niyetinde değilim, hassasiyetleri kaşıma niyetinde değilim, büyütme ve bir intikama dönüştürme niyetinde de değilim."

SÜTLERİ BU KADARMIŞ
Diğer takımın yöneticilerini Diyarbakır'da çok iyi ağırlandıklarını belirten Altan Tan, "Ama demek ki sütleri bu kadarmış ki bu izzete, ikrama, ilgiye böyle karşılık verdiler. Bunun da cevabını verecek devlet olacak, mahkemeler olacak. Mahkeme yok, gitti bıraktı, bir daha gideceğiz, bir daha gideceğiz, bir daha gideceğiz" diye konuştu.