Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Altan Tan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Muş'a bağlı Malazgirt ilçesinde 15 yaşında bir çocuğu dağa gönderdiği iddia edilen ve yeterli kanıt olmamasına rağmen tutuklanan 2 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini kınayarak, yargının siyasallaştığını belirtti.

HDP Vekili Tan, dokunulmazlıklar hakkında bir soru sorulması üzerine, milletvekillerinin her türlü uygulamada normal bir vatandaş  gibi yargılanmasından yana olduğunu söyledi.

Tan, "Dokunulmazlığın yeniden  düzenlenmesinden, komple kaldırılmasından yanayız. Siyasal görüşleri beyan etmenin ötesinde dokunulmazlığın herkes için kadırılmasını istiyoruz" dedi.

Tan diğer bir soruya şöyle cevap verdi,

"PKK'nın acilen silahları susturması lazım. Devletin de acilen demokratikleşme, hak ve özgürlükleri genişletmesi, sorunun çözümüyle ilgili her  türlü kesimle müzakereye başlaması lazım. Bu kadar iç gerilim, bu kadar dış gerilim sürdürülebilir değil. Türkiye'nin aynı anda ABD ile Rusya ile çarpışması mümkün değil. Suriye, İran, Irak, Mısır, Ermenistan. Bölgedeki bütün komşularla aynı anda kavga sürdürülebilir değil."