Hakime TORUN / ANKARA () - Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul Vezneciler ve Midyat'taki terör saldırılarına değinerek, "Midyat'ta 30 civarında yaralının olduğu tespit edilmiş durumda. Bütün Türk milletine karşı yapılmış bir saldırıdır. Bütün milletimizin başı sağ olsun. Bu tür saldırıların yeri şekli zamanı ne olursa olsun terörle mücadele devam edecek. Yine bize destek açıklaması yapan ama bölücü terör örgütünün Suriye'deki uzantısı ile iş tutmaya devam eden ABD'ye de bir çağrımız var; gerçekten terör ile mücadele konusunda samimiyseniz Türkiye'nin yanında iseniz bu örgütün şu veya bu kolu ile ilişki kurmaktan artık vazgeçmeniz gerekir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Vezneciler ve Midyat'taki bombalı saldırılara da değinen Kalın, "Midyat'ta 30 civarında yaralının olduğu tespit edilmiş durumda. Bütün Türk milletine karşı yapılmış bir saldırıdır. Bütün milletimizin başı sağ olsun. Bu tür saldırıların yeri şekli zamanı ne olursa olsun terörle mücadele devam edecek. Bölücü terör örgütü başından beri kendi sapkın ideolojisini Kürtlerin talebiymiş gibi empoze ederek kendisine bir meşruiyet alanı yaratmaya çalışıyor. Bunu yaparken en fazla Kürtlere zarar veriyor. Bu tür örgütlerin hiçbir hayat hakkının olamayacağını yeniliyoruz. Bu tür örgütler tek başlarına yakta değillerdir. Mutlaka aynı zamanda uluslararası örgütlerin aktörlerin piyonları olarak da faaliyet gösterirler. Kimin maşası, piyonu olduğu da çık bir şekilde görülmektedir. Terör ile mücadele konusunda Türkiye'ye destek açıklaması yapan dost ve müttefik ülkelere çağrı yapmak istiyoruz; samimi bir şekilde yapılan taziye mesajlarını memnuniyetle karşılıyoruz. Basit şekilde bugün PKK terörünü kınayıp bize destek mesajı açıklayan Avrupalı dostlarımız acaba, Avrupa'nın genelinde PKK'nın kaç tane paravan örgütü olduğunu biliyorlar mı? Biz bunları biliyoruz. Detaylı raporlar şeklinde Avrupalı dostlarımıza iletiyiz. Her defasında hukukun üstünlüğü gibi değişik gerekçeler konuyor. Kendi teröristlerine karşı mücadele söz konusu olduğunda Avrupa'nın ne tür tedbirler aldığını açık bir şekilde gördük. Bu çifte standardın, iki yüzlülüğün artık son bulması gerekiyor."

"ABD TERÖR İLE MÜCADELEDE TÜRKİYE'NİN YANINDAYSA ÖRGÜTÜN ŞU, BU KOLU İLE İLİŞKİ KURMASIN"
Kalın, "Yine bize destek açıklaması yapan ama bölücü terör örgütünün Suriye'deki uzantısı ile iş tutmaya devam eden ABD'ye de bir çağrımız var; gerçekten terör ile mücadele konusunda samimiyseniz Türkiye'nin yanında iseniz bu örgütün şu veya bu kolu ile ilişki kurmaktan artık vazgeçmeniz gerekir" dedi.