Genelkurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ yaptığı açıklamada kaos halinden bahsetti. Bolu'da Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu tarafından oluşturulan 'Suriye'deki Gelişmeler ve Türkiye' başlıklı organizasyonda, konferansa katılan İlker Başbuğ "O onu çekiştirir, o diğerini çekiştirir ve o onun aleyhine siyaset yaparsa, üzülerek söylüyorum biz şehit haberlerini duymaya daha çok devam ederiz" dedi.

Asıl sorunun Türkiye'nin iç sorunlarının bu kadar karşıt görüşü uzun uzun tartışmak olduğuna değinen Başbuğ, bugünden yarına odaklanmak gerektiğini ve geçmişin tartışmasına girersek sürekli olarak burada boğulacağımızı, iç siyasette kalacağımızı anlattı. Şu andaki iktidarın seçimle ve büyük bir destek ile başa geldiğini, hükümetin güvenle atması gereken adımları atması gerektiğinin altını çizen İlker Başbuğ, halkın ve çevrelerin de atılması gereken atıldıktan sonra %100 olarak hükümete destek vermesi gerektiğini iletti. 

herkes birbirini çekiştirir ve birbiri aleyhine siyaset yaparsa üzülerek söylüyorum biz daha çok şehit haberi duyarız diyen İlker Başbuğ, Milli konuların ve milli sorunların iç siyaset konusu yapılmaması gerektiği yönünde görüş bildirdi.