Cumhurbaşkanı Erdoğan STK temsilcilerinin katılıdığı yemekte konuştu.

Erdoğan konuşmasından satır başları:

Türkiye'nin kendi başarı hikayesi yazmasından rahatsız olan kesimler olduğunu biliyoruz. İçde ve dışta bu unsurları biliyoruz. Rahatsız olanların olduğunu biliyor. Güçsüz Türkiye görüntüsü onların işine geldi.

Alan el veren el olan Türkiye'nin geldiği nokta budur. Kendi imklanlarıyla krizleri aşan ülke durumuna geldik.

Milleti hor görmeye alışanlar yeni Türkiye'yi kendileri için yaşanmaz yer olarak görmeye başladılar. 

Kendi ülkesine, milletine karşı husumet besleyenler her dönemde farklı kimliklerle karşımıza çıkmaktadır. Kimi zaman darbeci, kimi zaman gezici kimi zaman paralelci oldular. 
Milletimiz yaşanan tutarsızlıkların girilen kirli ittifakları hafızasına kaydediyor. ermeni terör örgütü ASALA ve YPG ile işbirliği yapan paralel ihanet çetesinin mensupları adeta millete kin kusmaktadır. Karanlık odaklarla iş tutan herkes zamanı gelince milletimize hesap verecektir.

Paralel çete, milletimizin çocuklarının rızkından keserek verdikleri hayrı Türkiye karşıtı lobilere peşkeş çekti. Hizmet diyerek devşirilen Anadolu çocukları ülkemizin itibarını lekelemek için kullanılıyor.

Bölücü terör örgütüyle, Ermeni diasporasıyla aynı safta olmaktan çekinmeyen pararlel yapı mensupları, ülkeyle bağlarının olmadığını gösteriyorlar. ASALA ile bize karşı slogan attılar.

Bölücü örgütün temsilcileri de canlı bombaları temize çıkarmaya çalılşıyor. Ana muhalefet de lojistik sağlıyor.

Bizim asıl hedefimiz Allah Rızası ve halkımızın memnuniyetidir. Bu dünyadan geçtikten sonra arkasından Allah razı olsun iyi hizmet etti dedirtebiliyorsanız iş tamam demektir. Milletimiz tarih boyunca kendisini hizmet edenle istismar edeni ayırt etmiştir. Milletin hassas terazisi şaşmaz.

Kandan beslenen teröristler de onların iplerini eklinde tutan sahipleri de gayelerine ulaşamayacaklardır.

Ekonomide de kötüye gidilmesini isteyenler var. Spekülasyonlarla servetine servet katmaya alışmış simsarlar emellerine ulaşamayacaklar.

Malatya'ya bir onkoloji hastanesini kazandırmak istiyoruz. Malatyalı iş adamları da projeye sahip çıksın. Peygamber Efendimiz A.S. ölünce kapanmayacak kesimi şu şekilde ifade ediyor.

1. Sadaka-i cariye, köprü ve yol gibi işler yapmak,
2. Hayırlı bir evlat, kendisine dua edecek hayırlı bir evlat,
3. Faydanılacak ilim bırakanın amel defteri kapanmaz bırakıyor.
Beka alemini de düşünüyorsa, bu kutlu hadisteki gibi adım atmalıyız.

Bizim birgün anneler günümüz yok, bir ömür onların günüdür. Anneler başka. Annesini kaybetmiş olanlar bunun kıymetini çok daha iyi anlar.