Kılıçdaroğlu'nun kısa tuttuğu açıklamasının satırbaşları şöyle,


DAVUTOĞLU TESLİM OLDU
"23 milyon kişinin iradesiyle koltuğa oturan Davutoğlu bir kişinin iradesiyle koltuktan ayrılmak zorunda kalmıştır. O bir kişi, saray darbesini gerçekleştiren kişidir. O bir kişi ülkesinin demokrasisini değil kendi dikta yönetimini planlayan kişidir.

Sayın Davutoğlu, üzülerek ifade edeyim ki, 4 Mayıs saray darbesine boyun eğerek dikta yönetimine zemin hazırlamıştır. Oysa doğru olan, 23 milyon kişinin kendisine verdiği görevi savunmasıydı. 

Şuna bakın ki, Davutoğlu’nu savunmak da bize düştü. Türk siyasi tarihinde önemli yeri olan AKP’nin bütün kadrolarının, 4 Mayıs saray darbelerini kabullenmiş olmaları da demokrasimiz adına başka bir tablodur. Oysa demokrasilerde darbeler desteklenmez, darbelere direnilir. 
Davutoğlu maalesef bunu yerine getirememiştir. 4 Mayıs saray darbesinin bir partinin iç meselesi olarak görmemek de gerekir. Bu darbe 64. Hükümet’e karşı yapılmış bir darbedir. Bütün demokratların, Cumhuriyetçilerin, demokrasiden yana olan bütün vatanseverlerin darbeye direnmesi, bir zorunluluktur. Bir dikta yönetiminin yasal zeminini hazırlamak için ülkenin meşru başbakanına karşı 4 Mayıs saray darbesini yapanlar, CHP olduğu sürece asla amaçlarına ulaşamayacaklardır.

Yaklaşık 150 yıllık bir parlementer geçmişimizi bir diktatörün beklentilerine teslim etmeyeceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın, darbecileri yeneceğiz, demokrasi kazanacak. Tarih de hep, bunu böyle yazmıştır." diye konuştu.