Meclis Grup Toplantısı yapan Başbakan Yıldırım ve CHP Lideri Kılıçdarnoğlu, Srebrenitsa katliamının yıl dönümü nedeniyle yakalarına aynı rozeti takarak kürsüye çıktı.

Yıldırım konuşmasında şu mesajı verdi: "Boşnak anneleri 'soykırım unutulmasın' diye el emekleriyle bu çiçekleri hazırlıyor. Her yıl 11 Temmuz'da insanlık ayıbı soykırımı bütün dünyaya hatırlatıyorlar. Bu çiçek soykırım kadar, bir emaneti de hatırlatıyor, o da Bosna'nın ölümsüz lideri Aliye İzzet Begoviç. Ne demişti bilge kral, halkına veda etmeden önce 'ne yaparsanız yapın ama soykırımı unutmayın unutturmayın, çünkü unutulan soykırım tekrar edebilir'. Bu söz bütün Boşnakların kulağında küpe gibidir. O günler tabi ki bir daha yaşanmayacak ama o günleri unutturmamak, gelecek nesillere aktarmak bir insanlık görevdir. Avrupa'nın göbeğinde yaşanan 8 bin 372 şehidin verildiği bu soykırım unutulmayacak, unutturmayacağız."

Kılıçdaroğlu da konuşmasında, "Srebrenitsa'da bir katliam gerçekleşti. Üstelik Avrupa'nın göbeğinde. Binler kadın, genç öldürüldü. Bu vahşete bütün Avrupa tanık oldu. Bu acıyı paylaşıyoruz. Bir soykırımın Avrupa'da yaşanması büyük bir acı.Milletvekili arkadaşlarımı diğer arkadaşlar da gitti acılarını paylaştılar. Türkiye'de farklı görüşlerimiz olabilir. Ama Türkiye bir yürek olarak sizin yanınızda sizin acılarınızı paylaşıyor ve asla unutmayacağız" dedi.