Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

Bütün vatandaşlarımın demokrasi standartlarının yükselmesi açısından ortak çaba harcamaları gerekiyor. Demokrasi hepimizin ortak sorunudur. Bu mücadelemizi güçlendirerek sürdüreceğiz. 

Seçimlerde taşeron işçilere kadro verilecek diye açık ve net programımıza koyduk. Hiçbir siyasi parti düşünmezken bir kaldıracağız, herkese kadro vereceğiz diye açık ve net bir söylemde bulunduk. Sonra bizim bu söylemimiz olduğu gibi kopya edildi. 

Taşeron işçilere kadro, tek başına iş başına diye AK Parti'nin bir söylemi var. Bizim söylemimiz. Taşeron işçilere kadro verirken hiçbir ayrım yapmayacağız dedik. Hiçkimsenin işiyle aşıyla oynamayız. Birisinin ekmeği ile oynamak dünyanın en ahlaksız işidir. 

Geçen dün ASKİ'den bir grup güvenlikçi geldi. Bizim işlerimize son veriyorlar dedi. Söz veriyorum dedim, sayın Başbakan'a bir mektup yazacağım dedim. Mektubu yazdım ve gönderdim. Ocak ayında 400 işçinin işine son verildi Ankara Büyükşehir'de. Toplam 1722 işçinin işine son verildi. Bütün siyasi partiler söz verdiler. Huzur içinde çalışıyorlardı ama tam tersini yaptılar ve 1722 işçinin işine son verdiler.

"5 MİLYON OYUNU İSTİYORUM, SANA KADRO SÖZÜNÜ VERİYORUM"

Görüşüm ne olursa olsun sana kadro sözü vermek benim ifademes onu gerçekleştirmek de benim boynumun borcudur. Bunun mücadelesini sonuna kadar vereceğim. Senden sadece bir isteğim var. Bunu yerine getirmem için bana iktidar yolunu açmak zorundasın. 5 milyon oyunu istiyorum, sana kadro sözünü veriyorum.
Asgari ücret 1500 lira olacak dedim, iktidara gelmedik ama yerel yönetimlerde CHP'li belediyelerde asgari ücret net 1500 liradır.