Hükümet Sözcüsü Numan kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısı ile ilgili açıklama yaptı.

İşte Kurtulmuş’un açıklamasından satır başları: "Ölümlü trafik kazasında ciddi bir azalışın olduğunu görüyoruz. Yollardaki kör noktaların tespit edilerek buralara yoğunlaşılmasında bunun payı var. Ama yine de çok büyük bir rakamdır. Türkiye’de trafik kazalarında sıfır can kaybı için çaba göstermeliyiz. Bir ulusal seferberlik mantığı ile alınacak tedbirlerin yerine getirilmesi zorunludur. Önümüzdeki bayramda da uzun bir tatil olacak. Dileriz ki hiç kaza olmasın. 

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ

Osmangazi köprüsüyle ilgili çok önemli bir sonucu paylaşmak isterim. Bu 9 gün içinde ortalama günde 100 bini aşkın geçiş olmuştur. 9 günlük rakam yaklaşık 1 milyondur. Bir kez daha Osmangazi Köprüsü’nün hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle birlikte Türkiye’de duygusal kopuş isteyenler var. Bu ilkenin Kürtleri de Türkler kadar bu ülkenin sahipleridir. Bu nedenle duygusal kopuş olmuyor.

KARADENİZ’DE SEL FELAKETİ

Sel felaketlerinde ortaya çıkan zararı devlet karşılayacaktır.

TBMM ÇALIŞMALARI

Gündemimizdeki yasal düzenlemeleri taviz vermeden TBMM’ye getireceğiz ve Temmuz’da yasalaşmasını sağlayacağız."
Daha sonra Kurtulmuş, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurtulmuş şöyle konuştu: 

BAHOZ ERDAL’IN ÖLDÜRÜLMESİ İDDİALARIYLA İLGİLİ SİZDE DETAYLAR VAR MI?

Bahoz Erdal’ın öldürüldüğüne dair haber kanalları ve istihbarat kanallarından gelen bilgiler var ancak bu bilgiler henüz teyit edilmiş değildir. Biz resmi açıklamamızı bu bilgiler teyit edildikten sonra yapabiliriz. Bunlar teyide muhtaç bilgilerdir.

SURİYELİLER NERELERE YERLEŞTİRİLECEK?

Türkiye Suriyeli mülteciler hakkında 2011 Temmuz ayından bu ayana üzerine düşeni yapıyor. Gelen kardeşlerimiz arasında çok yüksek vasıflarla donanmış insanlar var. Bunlarla ilgili kararlar İçişleri bakanlığımız tarafından veriliyor. Henüz İçişleri Bakanlığı çalışmaları tamamlanmış değildir. Türkiye’ye katkısı olabilecek, teröre asla bulaşmamış nasıl TC vatandaşı olabilir çalışması yapılıyor. Ancak bu çalışma henüz tamamlanmış değildir.

İNCİRLİK ÜSSÜ ALMAN POLİTİKACILARA AÇILACAK MI?

Almanlarla aramızdaki fark her iki ülkenin yasal yaklaşımlarından kaynaklanan farktır. Bize göre bu konu askeri bir konudur. Almanya tarafında ise tamamen Alman parlamentosunun uhdesindedir. Üsteki Alman askerinin ziyaret edilmesi Almanya bakımından siyasi bir konudur. Bu farklılıklar dolayısıyla Alman heyetinin İncirlik üssünü ziyareti mümkün olmamıştır.

MISIR’A BAKANLAR DÜZEYİNDE HEYET GİDECEK Mİ?

Şu anda ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda resmi ya da gayrı resmi bir adım atılmış değildir. Bizim Mısır halkına karşı soğuk olması asla düşünülemez. Ne yazık ki Mısır’da demokratik olarak seçilmiş bir hükümet askeri darbeyle görevden uzaklaştırıldı. Türkiye ve Mısır’ın arasını açan bu olaydır. Bu olay Mısır halkı ile Türkiye’nin soğukluğu anlamına gelmez. Dost bir ülke olarak tavsiyede bulunuyoruz. Mısır hükümetinin bütün yaptıklarını gözden geçirmesini tavsiye ediyoruz.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ YİNE  SÖYLEDİĞİNİZ GİBİ UZUN BİR TATİL Mİ OLACAK?

Netleştiği zaman söyleriz. Henüz böyle bir konu gündemde değil. Söylediklerim kişisel düşüncemdi.