TBMM Genel Kurulu'nda, TSK Personel Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapan yasa tasarısının görüşmeleri sırasında AK Partililer ile HDP'liler arasında gerginlikçıktı. 

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, tasarının 1. Bölümü'nün görüşmeleri sürerken söz alarak, HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım ile ilgili bazı değerlendirmeler yapıldığını belirtti. Bostancı, "Resmi makamlardan aldığım bilgi şudur: Beraberinde 3 kişiyle Muş'un girişinde bir kontrol noktasına geldiğinde, yanında şoför olarak bulunan kişi üzerinde bulunan silahı Sayın Yıldırım'a veriyor. Bunu da güvenlik güçleri görüyor ve silahı talep ediyorlar, silah verilmiyor. Yaşanan bu olaydolayısıyla, soruşturma çerçevesinde Sayın Yıldırım hariç diğer 3 kişinin kısa bir süre gözaltına alınması söz konusu. Olay bundan ibaret" dedi.



YILDIRIM: ÜZERİMDE ÇAKI DAHİ BULUNMADI

HDP'li Yıldırım, oturduğu yerden söz alarak, bölgedeki hava şartlarından ötürü ceket giymediğini, üzerinde gömlekli olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: "Aşağı indim, 45 dakika onlarla birlikte kaldım, aracım orada. Üzerimde, bırakın silahı, bir çakı dahi bulunamadı. Kendimi aratmadım çünkü aranmamı gerektirecek bir şey yoktu. Valiliğin bir hafta önce yapılmış bir işlemi bugün kendi web portalında açıklamasını şu açıdan manidar buluyorum: Ben suç duyurusunda bulunduktan sonra bir savunma mekanizmasını, iftirayı da işin içine bulaştırarak yapmış olmaları benim için manidardır. Çünkü ben 45 dakika yasaya aykırı bir biçimde durdurulduğuma dair suç duyurusunda bulundum. Onun üzerine böyle ucuz bir savunma refleksiyle bunu yapmış olmasını manidar buluyorum. Hayatımın hiçbir evresinde, ne silaha ne yasadışılığa bulaşmadım. 21 yıl akademisyenlik yaptım, 4 yıl bürokratlık yaptım. Ne işim olur silahla benim? Mahkemeye götürülmüş, gözaltında alınmış ifadelerde bile böyle bir şey geçmiyor. En kısa sürede gözaltına alınanlarla ve suç duyurumla ilgili hukuki belgeleri grubunuza da sunacağım."

GERGİNLİK ÇIKTI

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın milletvekillerinin sorularını yanıtladığı oturumda, tasarıyı eleştiren HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım'a, AK Parti sıralarından suçlamalar yöneltildi. HDP'li Ahmet Yıldırım ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz arasında sert bir tartışma yaşandı.

NE OLMUŞTU?

HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım'ın aracı, Bitlis'te 15 Haziran'da öldürülen bir PKK'lının cenaze konvoyunda durdurulmuş ve araçta bulunan 3 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan kişilerden biri de dün "terör örgütü üyesi" olduğu iddiasıyla tutuklanmıştı. Muş Valiliği'nden bu konuya ilişkin açıklama yapılmış ve gözaltına alınan kişilerden birinin üzerinde bulunan silahı, HDP'li Yıldırım'a verdiği ileri sürülmüştü. Polislerin üzerini aramak istemesine karşı koyan Yıldırım'ın aracını görevlilerin üzerine sürmek istediği iddiası yer alan valilik açıklamasında, milletvekilinin aracının önünün kesildiği ve ancak savcının talimat vermesi üzerine olay yerinden ayrılmasına izin verildiği belirtilmişti. Valilik açıklamasında arama ve gözaltıların usulüne uygun olduğu iddia edilmişti.