MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener açıklamalarda bulundu. Akşener, "19'unda biz kongremizi hep birlikte yapacağız. Daha sonra Genel Başkan'ın iddia ettiği gibi bu tüzük kongresinin problemli olduğu, korsan kongre iddiaları gibi iddiaların yanlış bilgilendirmeye dayanan hukuka uygun olmayan beyanlar olduğunu paylaşmak isterim. Siyasi Partiler Yasası'nın 14. maddesine göre çok açık bir şekilde bu tür kurultaylar tarif edilmiştir. 19 Haziran'daki kongremiz meşrudur" dedi.

Akşener'in açıklamalarından satır başları;

Mahkeme kararları kişilerin kararlarının üstündedir. Biz o 258 imzayı teslim ettiğimizde, Genel Merkez kabul etseydi tüzük kongresini Genel Merkez yapacaktı. Hiçbir şekilde seçimli kurultay kararı alabilme imkanımız yoktur. Tüzük kurultayına imzalar verildikten sonra tüzük kurultay kararını Genel Merkez alabilirdi, almadı, mahkemeye gittik.

"19 HAZİRAN'DA KONGREMİZİ YAPACAĞIZ"

En son Yargıtay'ın verdiği kararla da tescillendi. Bu tüzük kurultayı zorunlu, meşru ve hukuka uygun yapılması zorunlu bir hukuk kurultayıdır. Genel Merkez tarafından bir kongre yapılacağına dair bir söylem var. Bu kongrenin henüz en son 15 gün kala Genel Merkez müracat edecek, gazetelerde yayınlanacak. 19'unda biz kongremizi hep birlikte yapacağız.

Uzunca bir zamandır nefes almakta zorlanan Türk millietinin üzerine kurulmuş olan korku duvarını yıka yıka buraya geldiler. Bu bir tarih yazma yolculuğu olmuştur. Seviyesiz hakaretlere rağmen medeni dilini, nezaketini, zerafetini bozmadan ama kararlılıkla bugünlere bizi taşıyan üst kurul delegelerimize, il ve ilçe başkanlarımıza en kalbi teşekkürlerimi sunmak isterim. Çünkü bu yolculuk demokrasi tarihine altın harflerle yazılan bir yoldur. 

"KONGREDE USUL HATASI YAPMAYACAĞIZ"

İnsanların korkutulduğu, suçlandığı, belli parantezlerin için hareket kabiliyetlerinin neredeyse sıfırlandığı bir ülkede gelenen noktada ülkücüler bu korku duvarını da paramparça etmek gibi bir direnci altın harflerle tarihimize yazmışlardır. Buradan yola çıkarak şimdi kongremiz olacak. Kongrede tüzük kongresi olduğu için usul hatası yapmayacağız. Usul hatasını yapmayacağımız için usülden herhangi bir itirazın olamayacağı bugünkü Türkiye'de bile hukukçuların itiraz edemeyeceği bir kurultay yapacağız. 

"KORSAN KONGRE İDDİALARI HUKUKA UYGUN OLMAYAN BEYANLAR"

Daha sonra Genel Başkan'ın iddia ettiği gibi bu tüzük kongresinin problemli olduğu, korsan kongre iddiaları gibi iddiaların yanlış bilgilendirmeye dayanan hukuka uygun olmayan beyanlar olduğunu paylaşmak isterim. Siyasi Partiler Yasası'nın 14. maddesine göre çok açık bir şekilde bu tür kurultaylar tarif edilmiştir.

"19 HAZİRAN'DAKİ KONGREMİZ MEŞRUDUR"

Bir kısım elindeki koltuğu terk etmemek için mücadele etmektedir, bir taraf da 1 Kasım sonuçlarına itiraz eden ve medeni şekilde kurultay isteyen delegelerin iradesi söz konusudur. Bugün itibariyle söylenen sözlerin bir hükmü yoktur. 19 Haziran'daki kongremiz meşru, hukuka uygun bir kongredir. Bu kurultayın da hayırlara vesile olacağına inanıyorum.

Kaynak:Ajanshaber