"ANALAR AĞLAMAYACAK DEMİŞLERDİ"
MHP Genel Başkan adaylarından Sinan Oğan, Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Kongre Salonu'nda partilerle buluştu. Hem iktidarı hem de kendi partisini eleştiren Oğan, Salı günlerinin muhafelet yapma devrinin kapandığını, iktidara talip olduklarını söyledi. Sinan Oğan "Milliyetçi Hareket Partisi zor günlerden geçiyor. 1 Kasım seçimlerinden sonra MHP, mecliste sayısal olarak dördüncü parti konumuna gelmiştir. Bizim gücümüz bu değil. Biz meclisin dördüncü partisi değil, biz bugün iktidara talip bir partiyiz. Bu değişimi de biz gerçekleştireceğiz. Bugün hiç olmadığı kadar MHP’nin bu memleketi yönetmesine ihtiyaç var. Türkiye’nin itibarı dışarıda yerle bir oldu. Türkiye’nin dört bir yanı ateş çemberine döndü.

Analar ağlamayacak demişlerdi. Kayseri’de analar ağlıyor, Mardin’de, Samsun’da analar ağlıyor. Türkiye’nin her yerine şehit ateşi düşüyor. Çözüm sürecinde bu PKK’lılara hani silah bıraktıracaklardı? Hani bu akil adamlar vardı, yurdun dört bir yanını gezen, şimdi hiçbiri meydanda gözükmüyor. Terörün hedefi, Türkiye’yi bölmek ve parçalamaktır. Bunu göremiyorsanız bu devleti yönetmeye hakkınız yoktur. Siz ne kadar taviz verirseniz verin, bunlar bu hedeften vazgeçmez'' diye konuştu. Hükümetin terörle mücadeleyi becermediğini de dile getiren Oğan, şunları kaydetti:

"TERÖRLE MÜCADELE TERÖRİSTİ KUCAKLAŞMA İLE OLMAZ"
"AKP’nin her ayağı çukura düştüğünde, çekip çıkarma devri kapanmıştır. Artık bu iktidarı sandığa gömme devri başlamıştır. Biz bunun için hazırız. Biz bu memleketi iktidardan çok daha iyi yönetiriz. Bizler sadece terör konuşan değiliz. Ama terörle mücadele konusunda en iyi ekibiz. Hükümet bunu bilmiyorsa buradan da kopya vereyim. Terörle mücadele, teröristi kucaklamakla olmaz. Bugün Türkiye’de terörle mücadelede onlarca birim vardır. Biz tek bir birim oluşturacağız. Ülkemizin 40 yıllık tecrübesi ama Türkiye’nin terörle mücadele merkezi yok. İstihbaratımız ise maalesef ki muhalefetin kurultayına müdahale etmekle meşguller. Bunları buradan söylüyorum ki hükümet kopya alsın.''