'HUKUK KATLEDİLDİ'
MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, The Marmara Otel'de düzenlenen toplantıda konuştu.

Oğan’a Antalya’da, bugün ekim ayında yapılacak Baro seçimlerinde yeniden aday olmayacağını açıklayan Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı ve MHP Antalya eski Milletvekili Nesrin Ünal eşlik etti. Oğan’ın The Marmara Otel’deki toplantısına katılanlar arasında eski milletvekillerinden Osman Müderrisoğlu, eski il başkanlarından Hasan Ünlüel ve eski ilçe başkanlarının yanı sıra Konyaaltı, Demre ve Kaş ilçelerinden yöneticiler ve çok sayıda partili yer aldı. 

Sinan Oğan, burada yaptığı konuşmada, Tosya ve Gemerek mahkemelerinin ihtiyati tedbir kararlarının hukukun katledilmesi olduğunu savundu. Oğan, “Parti içi demokrasiyi, Türkiye’de demokrasiyi getirmek için elimizden gelen gayreti gösterirken kurultayı toplamamak için Genel Merkez’in hukuku katlettiğine dair iki mahkeme kararı alınmıştır” dedi. 
Hukuk Mahkemeleri Kanunu’nda ihtiyati tedbir kararının ancak asıl mahkemeden talep edilebileceğinin açık şekilde yer aldığını savunan Oğan, “İhtiyati tedbir kararı ancak ve ancak davanın görüldüğü mahkemeden alınabilir. Bu bir. İki, siyasi partiler kanunun, anayasa ve tüzüğümüzün ilgili maddelerinde de belirtildiği üzere siyasi partilerin genel merkezi Gemerek’te değildir. Çemişgezek’te değildir. Siyasi partilerin genel merkezi Ankara’dadır. Ancak ve ancak Ankara’daki mahkemeler yetkilidir” diye konuştu. 

‘KARAR YOK HÜKMÜNDEDİR’
Ankara 12’nci Sulh Hukuk Mahkemesi kararının ilçe mahkemelerinden alınan kararla bozulmasının mümkün olmadığını ve bunun da ‘Hukuki bir hakkımızı kullandık’ şeklinde savunulamayacağını iddia eden Oğan, şunları söyledi:
“Bu hukuken yok hükmünde bir karardır. Bu ülkücülerin yürüyüşünü durduramayacak bir karardır. Ülkücüler kurultay istiyor ve kurultayını yapacaktır. Gemerek’ten alınan bir kararla ülkücü hareketin kurultay talepleri engellenmeye çalışılıyor. Bu kararla, ‘ülkücü hareketin 548 delegesinin vermiş olduğu imza yok hükmündedir’ şeklinde algılatılmaya çalışıyor. Tosya ve Gemerek mahkemelerinin Ankara 12’nci Sulh Hukuk Mahkemesi’nin vermiş olduğu kararı bozmaya yetkisi yoktur. Dün olduğu gibi, bugün olduğu gibi bizim kurultay sürecimiz devam ediyor. Ülkücüler 15 Mayıs günü kurultayını toplayacaktır. Bu çabalar nafiledir. Açık söyleyeyim, bu sürece müdahil olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın çabaları da nafile olacaktır. Ülkücülerin kurultay iradesi karşısında nice Bekir Bozdağlar yok olup gidecektir.” 

‘DEVLET AĞABEY’
Partisinin bugün yaşadığı dönemin Türk siyasal tarihinde ilk olduğunu, hiçbir parti yönetiminin yeterli imza toplandığı, çağrı heyetlerinin görevlendirildiği, mahkeme kararları olduğu halde diretmediğini söyleyen Oğan, “‘Gitmeyiz. Burada oturacağız’ demediler. Güvendikleri ülkücü iradeye yeniden sordular. Ülkücü iradeye güvenmiyor musunuz, ülkücülere inanmıyor musunuz, il ve ilçe başkanlarımıza, delegelerimize güvenmiyor musunuz? Siz bizim de Devlet ağabeyimizsiniz. Düşün önümüze hep beraber kurultaya gidelim” çağrısında bulundu. 

‘SIZMAYA MÜSAADE ETMEYİZ’
Sinan Oğan, MHP’nin kurultay talepleriyle ‘paralel yapı’ ve ‘çeteler’ tarafından teslim alınmak istendiği iddialarına da cevap verdi. Oğan, “Ülkücülerin yeri MHP’dir. MHP ancak ve ancak ülkücülerindir. Onun dışında hiçbir yapı, çete ele geçiremez. Hiçbir çetenin MHP’ye sızmasına müsaade etmeyiz. Gönlünüzü ferah, yüreğinizi soğuk tutunuz” dedi.