Nursima KESKİN / ANKARA, () - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'te yaşanan kavgaları eleştirerek, "HDP TBMM'yi terörize etmektedir. HDP TBMM'nin çalışmalarını kilitlemektedir. En doğrusu öncelikle PKK sevici sözde milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılması TBMM'nin terörizmin propaganda alanı haline getirilmesinin önlenmesidir" dedi.

"HDP TBMM'NİN ÇALIŞMALARINI KİLİTLEMEKTEDİR"
MHP lideri Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifinin görüşüldüğü TBMM Anayasa Komisyonu'nda yaşanan kavgaları eleştiren Bahçeli, "HDP'liler hem TBMM Genel Kurulu'nda hem de komisyon çalışmalarında çok iyi bildikleri terör yöntemlerini utanmadan, sıkılmadan kullanmaktadır. Gazi Meclis'imizin yasama faaliyetlerinin kavgalarla kesintiye uğraması utanç vericidir. Meclis'te itiş kakış varsa sokaktakine ne diyeceğiz? HDP TBMM'yi terörize etmektedir. HDP TBMM'nin çalışmalarını kilitlemektedir. Bu konuda herkesi insaf ve sağduyuya çağırıyor, aklıselime davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

"EN DOĞRUSU ÖNCELİKLE PKK SEVİCİ SÖZDE MİLLETVEKİLLERİNİN DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI"
Öncelikle HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiğini savunan Bahçeli, dokunulmazlıklar konusunda karar vermeleri yönünde AK Parti ve CHP'yi işaret ederek, "TBMM içerisindeki yasama ve denetleme faaliyetlerinin dışında kalan hususlardaki dokunulmazlıkların kaldırılması gerektiğine inanmaktayız. En doğrusu öncelikle PKK sevici sözde milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılması TBMM'nin terörizmin propaganda alanı haline getirilmesinin önlenmesidir. Meclis'te terör propagandası yapan, kürsülerde nefret kusan, komisyon çalışmalarını sabote eden, Genel Kurul'u karıştıran, her değerimize söven hainlerin dokunulmazlığını kaldırmak artık en büyük milli görevler arasındadır. TBMM'nin itibarına yakışmayan, saygınlığına gölge düşüren, kavgaları çıkaran millet vicdanında çoktan mahkum olmuştur. Dokunulmazlık konusu süratle sonuçlandırılmalı, HDP'lilerin dışarıdan getirdiği yedek militanlarıyla birlikte Kandil taşeronları adalete mutlaka teslim edilmelidir. MHP'nin durduğu yer belli, aldığı tavır nettir. Şimdi söz ve karar sırası AKP ve CHP'dedir" diye konuştu.