MHP’de olağanüstü kurultay ile ilgili tartışmalar ve yargı süreci devam ederken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye karşı genel başkan adayı olan Meral Akşener, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ ile Koray Aydın’ın partiden ihraç sürecinin hızlanması için düğmeye basıldı.

MHP’nin disiplin organı olan Merkez Disiplin Kurulu, geçtiğimiz cuma günü olağanüstü karar ile toplandı. Toplantıda normal prosedüre göre illerde yürümesi gereken disiplin süreci partinin bir nevi ‘Yargıtay’ı (itiraz merci) olan Merkez Disiplin Kurulu’na alındı. Merkez Disiplin Kurulu'nda her aday için bir isim görevlendirildiği ve adaylarla ilgili ayrı ayrı klasörler oluşturulduğu belirtiliyor. Adayların konuşmaları ve sosyal medyadaki yazışmaları, görüntüleri dosyalara ekleniyor. Dört isimle ilgili kararı Merkez Disiplin Kurulu verecek. 

MERAL AKŞENER'E ÖZEL İNCELEME
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin, Meral Akşener hakkında, “Gerekirse ihraç ederim, yine o kurultaya aday olarak sokmam” ifadesinin gerçek olabileceği kulislerde konuşuluyor. Meral Akşener’in 'Başparalelci Bahçeli'dir' sözleri için MHP yönetimi ihraç istemiyle disiplin incelemesi başlatmıştı.