MHP Genel Başkan adaylarından Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, AKP’nin düşük profilli başbakan adayı arandığını açıkladığını kaydederek, “Biz MHP olarak böyle düşünmüyoruz. Biz meseleyi demokrasi mücadelesi olarak algılıyoruz. Türk milliyetçiliğiyle, demokrasinin kardeş olduğunu biliyoruz. Düşük profilli adam aramıyoruz, yüksek profilli, yüksek karakterli genel başkan arayışı içerisindeyiz” dedi. 

Ümit Özdağ, MHP Bursa İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek burada açıklama yaptı. MHP Bursa İl Başkanı Yüksel Yılmaz ve çok sayıda partili katıldığı toplantıda, Türkiye’nin içinde bulunduğu bu zor dönemi aşması için MHP’de yenilenmenin kaçınılmaz olduğunu savunan Özdağ, “Milliyetçi Hareket Partisi, bir tüzük kongresine doğru hızla ilerliyor. Mayıs ayının 15’inde tüzük kongremizi gerçekleştireceğiz. Daha sonra genel başkanlık seçimi için kongreyi yapmak üzere çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

MHP’nin genel başkan seçimine gitmesi sebebiyle AK Parti saflarında büyük bir korku olduğunu ileri süren Özdağ, “O AKP, kendi başbakanının saray darbesi devrilmesine alkış tutacak kadar demokrasiden uzak. O AKP ki, demokrasinin değil, biat edenlerin partisi, kendi fikri olmayanların partisi, saraydan söyleneni kendi fikriymiş gibi ilan edenlerin partisidir. Şimdi hiç utanmadan düşük profilli bir başbakan adayı arandığını açıklıyor. Biz MHP olarak böyle düşünmüyoruz. Biz meseleyi demokrasi mücadelesi olarak algılıyoruz. Türk milliyetçiliğiyle, demokrasinin kardeş olduğunu biliyoruz. Düşük profilli adam aramıyoruz, yüksek profilli, yüksek karakterli genel başkan arayışı içerisindeyiz” diye konuştu.