Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Haftalardır 15 Temmuz sonrasında ikinci kalkışma olacağı ve bu kalkışma sonrasında çok daha fazla ölümlerin olacağı iddialarının medyada yer alması sonrasında Numan Kurtulmuş'ta açıklama yapmak durumunda kaldı.

Kurtulmuş'un ikinci kalkışma hakkında sözleri şöyle,
"Bu yönde bir rapor yok. Halkı endişeye ve telaşa sürüklemenin de bir alemi yok. Ülkeyi yönetenler olarak şunun farkındayız. 15 Temmuz'u yapmak isteyenlerin kenara çekilmeyeceklerini biliyoruz.

Halkın içine fitne sokmak için fırsat kollayacaklarını bilmek için müneccim olmaya gerek yok. Olası bir şekilde bu FETÖ'cü grup bazı fitneleri nasıl ortaya çıkabilir bunları takip ediyoruz. Uyanık olacağız. Uyanık olmanın yolu Yenikapı ruhunu sürdürmektir."

FETÖ'DEN MAĞDUR OLDUĞUNU İDDİA EDENLERLE İLGİLİ SON KARAR NE ZAMAN VERİLECEK?
"FETÖ'nün işlediği suç, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin hatta hiç abartmadan söylüyorum; Anadolu ve Rumeli topraklarında bulunuş tarihimizin en ağır suçudur. Bu ağır suçla irtibatlı ve iltisaklı olan her kim varsa o da en ağır suçun ortaklarıdır. İlla uçağı kaldırıp Meclis'i bombalaması gerekmiyor. O işi bir kişi yaptı ama o bir kişinin arkasında binlerin, on binlerin olduğunu da hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla bu ağır suçu hafifletecek hiçbir söz ve teşebbüsün içerisinde olunmaması lazım. İlk günden beri bunu söylüyoruz. Ama aynı şekilde adaletli davranacağız. Kimsenin haksız yere burnunun kanamaması, kimsenin haksız yere bir takibata uğramamasını da sağlayacağız. Bu hassasiyet içinde bu soruşturmalar devam ediyor. 5-6 tane somut kriter var. Bunlar tespit edilecek. Detaylı çalışmalar yapılacak. Asılsız ihbarlar meselesini biraz daha genişletelim. Sadece isimsiz değil asılsız ihbarların da büyük bir suç olduğunu belirtelim."