Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, katıldığı televizyon kanalında gündeme dair açıklamalar yaptı. Suriye'deki iç karşıklığa dair açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Suriye'deki savaş 5 seneyi geçti. 450 bin hayat son buldu. Suriye'de barışın hakim olduğu bir sürecin, yeni bir sayfanın açılması gerekiyor. Bunun alternatifi bölgesel bir savaştır. Ne Rusya ne de ABD bunu göze alır." ifadelerini kullandı. 

Kurtulmuş'un konuşmasından satır başları;

Heyetin içerisinde kimler oludğunu bilmiyorum. Önemli olan Rusya'yla görüşmelerin başlamasıydı. Bundan sonra heyetlerin gidip gelmesi sıradan haberi oluşturuyor.

"MUTABAKATTA EN ÖNEMLİ UNSUR GAZZE AMBARGOSUYDU"

İsrail'le mutabakat bu hafta ya da önümüzdeki hafta TBMM gündemine gelecek. Meclis bütün çalışmaları bitirip Ağustos'ta tatile girecek. Mutabakatın içeriğinde yer alan tüm unusurlar TBMM'ye gelecek. Mutabakatın uzamasındaki en önemli unsur Gazze'ye yönelik ambargonun hafifletilmesi. Türkiye'nin İsrail Büyükelçisinin kim olacağına dair kararı Cumhurbaşkanımız verecek.

"HALKLARLA  DEĞİL YÖNETİMLERLE SORUNLAR ÇIKTI" 

Mısır ve Türkiye halkı kardeş halktır. Bizim Suriye ve Mısır halkıyla sorunumuz yok. Yönetim olarak bazı sıkıntılar çıkmıştır. Bizim derdimiz Mısır halkının sorunlarının iyileşmesidir.

"BÖLGESEL SAVAŞI ABD VE RUSYA KABUL ETMEZ"

Suriye'de bölgesel bir savaşın fitili ateşlendi. 5 sene geçti. 450 bin insan hayatını kaybetti. Tarih yok oldu. Suriye'de halkın istediği adımların atılması gerekiyor. Biz, Suriye'de barışın hakim olmasını istiyoruz. Suriye'de atılan her bomba bizim canımızı yakıyor. Suriye'de barışın hakim olduğu bir sürecin, yeni bir sayfanın açılması gerekiyor. Bunun alternatifi bölgesel bir savaştır. Ne Rusya ne de ABD bunu göze alır.

"TÜM TAHMİNLERİN ÜZERİNDE ÖRGÜTLENME ÇALIŞMALARI YAPTIKLARI AŞİKARDIR"

FETÖ terör örgütü tarafından Milli Güvenlik Kurulu tarafından tespit edilmiştir. Bu bir parti değil, devlet tarafından ortaya konmuştur. Bazı yerlerde casusluk faaliyeti yaptıkları ortadadır. Hukuk çerçevesinde TSK'da kendi üzerine düşen görevi yapıyor. Tüm tahminlerin üstünde örgütlenme çalışmaları yaptıkları aşikardır. Gereken yapılıyor. 30-40 yılın bir hazırlık sonucudur. Hareket etmeden deşifre olmuşlardır.

"YIL SONU ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİN TBMM GÜNDEMİNE GELMESİNİ UMUYORUZ"

2016 yılı sonunda Anayasa değişikliği TBMM gündemine gelecek. Başkanlık sistemi bir bütünün içerisinde önemli bir kısımdır. Asıl olan Türkiye'nin etkili bir sisteme kavuşmasıdır. Bu şahıslarla alakalı bir mesele değil, Türkiye'nin meselesidir.
Kaynak: AjansHaber