Sopacı, belediye başkanı seçildiğinde maaşını üniversite öğrencilerine burs olarak vermek amacıyla yakın dostları ile Kartopu Eğitim Gönüllüleri Derneğini kurdu. Bu dernek sayesinde Hasan Sopacı ve arkadaşları 44 öğrenciyi okutuyor.

Çerkeş Belediye Başkanı Sopacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 30 Mart 2014'te belediye başkanı seçildiğini anımsattı. 

Üniversitede okuyan öğrencilere yardım amacıyla Kartopu Eğitim Gönüllüleri Derneğini kurduklarını, maaşının direkt olarak bu derneğe aktarıldığını belirten Sopacı, diğer hayırseverlerin de bağışları ile dernek aracılığıyla 44 öğrenciye burs sağlandığını anlattı.
Makam şoförü de makam aracı da kullanmıyor
Sopacı, makam aracı da kullanmadığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Göreve geldiğimde belediye borç batağında iken belediye başkanlığı 3 bin 500 liraya kiralanan makam aracı kullanıyordu. Makam aracı, yakıtı ve şoförü ile belediyeye ayda neredeyse 15 bin liraya mal oluyordu. Göreve geldiğim hafta makam aracını gönderdim. Belediye başkanı olmadan önce kullandığım özel aracımı kullanıyorum. Makam şoförüm de makam aracım da yok. Belediyemiz düzlüğe çıkana kadar maaşı almayı da makam aracı kullanmayı da düşünmüyorum."