Selahattin Demirtaş Muş'ta Muş İl Başkanlığı 1. olağan kongresinde yaptığı konuşmada dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili açıklamalar yaptı. "Demoktratik siyaset yapan kesimleri cezalandırmaya çalışırsan demek ki senin niyetin başka" diyen Demirtaş, bazı milletvekillerini demoktratik siyaset yapan kişiler olarak ayırdı. 

CHP'nin PKK'ya destek veren HDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istemesini, AK Parti'ye bu konuda destek vermesini eleştiren Demirtaş, CHP'yi tehdit edercesine şu sözleri söyledi; "Ana muhalefet partisi tarihe şöyle geçer onu unutmasın. Dokunulmazlığımız kalkarsa 'AKP kaldırdı' demeyecekler, 'CHP kaldırdı' diyecekler. İzleyeceğiz bakalım kaç CHP milletvekili bu suça ortak olacak. Çünkü dertleri HDP'li vekillerdir."

Demirtaş ardından konuşmasına şu sözlerle devam etti; "Dokunulmazlık tehditlerine pabuç bırakacak bir parti değiliz biz. Rahat olun ve göreceksiniz bize bedel ödetmek isteyenler siyaseten en ağır bedeli ödeyecekler. Asıl onlar en ağır bedeli ödeyecekler. Bunlar hayatlarında cezaevinin yanından geçmemişler. Bunlar mezarlığın yanından geçerken korkudan türkü söyleyen tiplerdir. Benim temsil ettiğim meclis grubumun yarısı ömrünün yarısını hapiste geçirmiş. Bizi cezaeviyle korkutuyorlar. Var mı böyle bir şey? Kendileri korkudan tir tir titriyor. 'Bulunduğumuz koltuğu, makamı, mevkiyi kaybederiz' diye ödleri kopuyor. Zannediyorlar ki biz de öyleyiz. Bizler koltuk sevdalısı değiliz, biz halkımızın özgürlük davasının sevdalısıyız, bizim başka sevdamız yok."