MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Oğan, AK Parti'nin içerisinde yaşanan sorunlardan sonra MHP'nin bugünkü kurultayının çok daha elzem hale geldiğine dikkat çekti. MHP'nin kurultay çalışmalarının çok daha önemli hale geldiğini vurgulayan Oğan şunları söyledi:

"Bugün adeta AKP'nin kaderi Milliyetçi Hareket Partisi'nin elindedir. Bu sebeple kurultay çalışmalarımızı bu son gelişmeleri de dikkate alarak daha da hızlandıracağız. AKP içerisindeki bu karışıklık Türkiye'yi muhtemelen erken seçime götürecektir. Bu sebeple Milliyetçi Hareket Partisi üzerinde bir baskın seçim yapılmadan önce Milliyetçi Hareket Partisi'nin yenilenmesi, Milliyetçi Hareket Partisi'nin yoluna emin adımlarla yürümesi lazım."

"İMZALARI BİZ TOPLADIK, KURULTAYI AKP YAPIYOR"

Oğan, kurultay çalışmalarının her zamankinden daha önemli hale geldiğine dikkat çekerek, 15 Mayıs'ta kurultayı yapacaklarını ve bugün itibarıyla kurultayın yapılmasının önünde herhangi bir engel olmadığını belirtti. AK Parti içerisindeki gelişmeleri dikkatle takip ettiklerini de ifade eden Oğan, "Sayın Cumhurbaşkanı acele etti Sayın Başbakanı değiştirmekte. Biz zaten yakın bir zamanda Türkiye'nin başbakanını değiştirecektik. MHP'de kurultayı yaptıktan sonra Türkiye'nin başbakanı otomatik olarak değişecektir. Biz Türkiye'nin yeni başbakanı olmaya adayız. İmzaları biz topladık, kurultayı AKP yapıyor, tabi işin esprisi, biz de inşallah yakın zamanda kurultayımızı yapacağız. Milliyetçi Hareket Partisi, bundan sonra Türkiye'nin iktidarına aday bir partidir. AKP'de son hadiseler göstermiştir ki artık dağılma sürecine girmiştir" diye konuştu.

"KURULTAYI ENGELLEYENLER BÜYÜK VEBAL ALTINA GİRER"

Çağrı Türkeş ise, dün geceden beri ülkede meydana gelen olayların MHP Olağanüstü Kongresi'nin ne kadar hayati önemi olduğunu bir kere daha ortaya koyduğunu söyledi. Ülkenin geleceği ve Türk siyasetinin gidişatı açısından kurultayın önemli olduğuna dikkat çeken Türkeş, kurultayın mutlaka yapılması gerektiğini ve kurultayı engelleyenlerin büyük vebal altına gireceğini dile getirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye seslenen Türkeş, Bahçeli'den tabanın sesine kulak verilmesini istedi. MHP'nin ülke çıkarlarının korunması için aktif olarak mücadele etmesi gereken bir zamanda olduğunu aktaran Türkleş şunları kaydetti:

"Partinin içinde bulunduğu ataletten çıkıp yeni bir heyecanla, yeni metotlarla, önce parti içinde planlama, iletişim, koordinasyon, işbirliği sağlanmasına gerek vardır. Ülkemizin içinde bulunduğu kritik durum dolayısıyla,her gün öz evlatlarımız şehit edilirken, 2. Milli Mücadele ruhunun canlandırılması, Milliyetçi Hareket'in en önemli görevidir. 7 Haziran seçimleri partimizin Türk siyasetindeki anahtar rolünü ve potansiyelini ortaya koymuştur. Ancak 1 Kasım'daki yenilgi, halkımızın gösterdiği teveccühe cevap veremediğimizi, yeni bir alternatif sunamadığımızı ve beklentileri boşa çıkardığımızı göstermektedir."

"GENEL MERKEZ YENİLGİNİN SORUMLULUĞUNU ÜSTLENMEKTEN KAÇINMIŞTIR"

MHP Genel Merkezi'nin seçim sonuçlarını iyi değerlendirmediğini ve gerçekle yüzleşmeyi reddettiğini söyleyen Türkeş, "Genel Merkez yenilginin sorumluluğunu üstlenmekten kaçınmıştır. Genel Merkezimizin hataları teşhiste ve telafide alıngan davranması, yapılan iyi niyetli uyarılara karşı hasmane bir tutum alması, demokratik talepleri ısrarla reddetmesi maalesef partimizi bugün içinde bulunduğumuz duruma getirmiştir" şeklinde konuştu.

Türkeş, konuşmasında babasının sözleriyle Bahçeli'ye çağrıda bulunarak şunları dile getirdi:

"Türkeş diyor ki; ‘Genç yaşlardan başlayarak daima milletin ve memleketin kalkınması için yararlı olma yollarını araştırdım ve memleketin hakiki liderlere ihtiyacı olduğunu gördüm. Vatansever bir liderin en büyük vazifesi, başka liderlerin de yetişmesini sağlamaya çalışmaktır. Hatta kendisinden daha kudretli kabiliyetlerin çıkmasına yardımcı olmaya gayret etmektedir' demiştir. Lütfen, sizde bu uyarıya kulak verip, AKP'nin yeni bir erken seçim komplosuna karşı MHP'yi iktidara taşıyabilecek bir liderin ortaya çıkması için ülkücü iradenin olağanüstü kongre talebine karşı aldığınız hasmane tavrı terk edip, vatanseverliğinizi ispat ediniz."