TÜRKİYE Cumhuriyeti Anayasası'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi ve Anayasa Komisyonu raporunun birinci maddesi oylandı. 531 oyun kullanıldığı gizli oylamada, sandıktan 350 evet, 148 hayır, 5 çekimser, 27 boş, ve 1'de geçersiz oy çıktı. AK Partili bazı vekillerin, oylama sırasında zarfa koymadıkları diğer renkli pullarla hatıra fotoğrafı çektirmesi dikkati çekti.
Anayasa değişikliğinin birinci maddesinin oylaması yapıldı. Genel Kurulu yöneten TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, CHP’lilerin uyarısı üzerine bazı AK Parti milletvekillerinin kabinlere girmeden oylarını zarflarına koymamalarını istedi.

Bu sırada AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu ve AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, arkadaşlarıyla oy kutusu başında kullandıkları beyaz oy pusulası dışında diğer kırmızı ve yeşil oy pusulalarıyla açık bir şekilde hatıra fotoğrafı çektirdi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NA İLGİ AZ OLDU
Bu arada Başbakan Ahmet Davutoğlu, birinci maddenin oy kullanımını da genel kurul salonuna gelerek yaptı. Davutoğlu, oy kullanmak için kutu başında hatıra fotoğrafı çektiren AK Parti milletvekillerini bekledi ve salondan ayrılırken yanında başka milletvekili olmaması dikkati çekti.
Muhalefet partisi genel başkanlarından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli ve HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ da oylamaya katıldı.FOTOĞRAFLI