Başbakan Yardımcı Numan Kurtulmuş "Terör olaylarını önlemek için gayret sarf ediyoruz. Teröre asla teslim olmayacağız" dedi. Ardından Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise "Terör bir kez daha çirkin ve kalleş yüzünü göstermiştir." şeklinde ilk açıklamalarda bulundu.

BAŞBAKAN Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ordu'da yaptığı konuşmasında Taksim'de sabah saatlerinde yaşanan olayların ardından ilk açıklamasını yaptı. Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaparak "İstiyorlar ki vatandaş evinden çıkamaz hale gelsin. Hayır, ne yaparlarsa yapsınlar teröre alışmayacağız. Terörü kanıksamayacağız" dedi. 

"VATANDAŞ EVİNDEN ÇIKAMAZ HALE GELSİN İSTİYORLAR"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, çeşitli toplantılara katılmak ve şehit aileleriyle bir araya gelmek üzere bulunduğu Ordu'da terörle mücadeleye ilişkin açıklama yaptı. 'Teröre alışmayacağız' diyen Kurtulmuş, günlük hayatın devam edeceğini vurguladı ve "Şimdi istiyorlar ki Türkiye, bu saldırılarla korksun. Vatandaş içine kapansın. Vatandaş evinden çıkamaz hale gelsin. Hayır, ne yaparlarsa yapsınlar teröre alışmayacağız. Terörü kanıksamayacağız. Geri adım atmayacağız. İnşallah yollarda, çarşılarda, pazarlarda günlük hayatımızı devam ettireceğiz. İçimize kan akıtacağız belki ama biz dostlarımızla, komşularımızla, kardeşlerimizle birlikte hayatımızı devam ettireceğiz. Devlet ve hükümet sadece bu işlerle uğraşsın, başka işler yapmasın istiyorlar. Biz terörle mücadelemize sonuna kadar devam ediyoruz. Zannettiler ki bu mücadelede en ufak bir gevşeme olur. Hiçbir şekilde gevşeme olmadan sonuna kadar bu şiddet olayları sona erene, terör şebekeleri susturulana kadar bu mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.