Yargıtay MHP'de olağanüstü kongre kararını onayladı.



Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, MHP'de olağanüstü kongre kararı veren Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararını oy birliğiyle onadı. Genel merkezin konu hakkındaki ilk değerlendirmesi ise hukuki sürecin sona ermediği yönünde oldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli daha önceki açıklamasında Yargıtay'ın kararına saygı duyacaklarını belirtmişti. 

OĞAN: 3 HAFTA GİBİ BİR SÜREYE İHTİYACIMIZ VAR

Sinan Oğan kararın ardından katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamada, "Hayırlı uğurlu olsun, MHP genel merkezinin ve Adalet Bakanı'nın gayretleri boşa çıkmıştır, en kısa sürede tüzük kurultayını gerçekleştireceğiz" dedi. Oğan kurultay için "3 hafta gibi bir süreye ihtiyacımız var" dedi.

MHP’DE SÜREÇ NASIL İŞLEMİŞTİ?

3 Mart 2015 tarihinde MHP en son olağan kurultayı 11. Olağan Kongre'yi yaptı ve Devlet Bahçeli yeniden genel başkanlığa seçildi. 30 Kasım 2015 tarihinde ise 1 Kasım seçimlerinde MHP'den milletvekili adayı gösterilmeyen Meral Akşener, olağanüstü kurultay çağrısı yaptı. Bu çağrının ardından 10 Ocak 2016’da Devlet Bahçeli, partisinin kongre tarihini 18 Mart 2018 olarak açıkladı. Devlet Bahçeli’ye karşı birlikte hareket eden muhalif isimler ise 15 Ocak 2016 günü, 547 delegenin olağanüstü kurultay için verdiği imzaları MHP Genel Merkezi’ne teslim etti. Bu gelişmenin ardından muhalif isimler ‘Kurultay Çağrı Heyeti’ oluşturarak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açtı. 12 Şubat tarihinde de davanın hazırlık tutanakları MHP Genel Merkezi’ne ulaştı. Tutanağın ulaşmasının ardından parti yönetimi 17 Şubat’ta Ankara 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'nden süre istedi. Tüm bu gelişmelerin üzerine 24 Şubat tarihinde Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ aday olmak için istifa etti. 8 Nisan tarihinde ise Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, muhaliflerin başvurusunu değerlendirerek olağanüstü kurultay talebine olumlu yanıt verdi.