Bu yıl 5 Ağustos tarihinde Brezilya’nın ikinci en büyük kenti Rio’da start alacak “2016 Yaz Olimpiyatları” için resmi olarak 100 günden geri sayım başladı. 21 Ağustos’a kadar sürecek bu nefes kesen mücadelenin tüm bilişim altyapısı, bir kez daha dünyanın lider IT firmalarından Atos tarafından kuruluyor ve yönetiliyor.

2002 Salt Lake City Kış Olimpiyatları’ndan bu yana olimpiyatların dünya çapındaki IT iş ortağı olmayı sürdüren Atos, 17 gün boyunca, 8 milyarı aşkın farklı cihazın bağlanacağı bu dev organizasyonun tüm teknolojik altyapısını yönetecek. Atos tarafından kurulan altyapı, yarışan sporculardan organizasyon katılımcılarına, medya mensuplarından televizyonları başında olimpiyatları izleyecek milyonlarca seyirciye kadar herkese dokunuyor. Akıllı cihazların yaygınlaşmasıyla birlikte IT altyapısının kritik öneminin daha da artacağını belirten Atos yetkilileri, bu yıl oyunlar boyunca her saniye 200’ü aşkın IT güvenlik vakasının yaşanacağını öngörüyor. 

Atos Türkiye İcra Kurulu Başkanı ve CEO’su Ahmet Doğan da Rio Yaz Olimpiyatları’nın IT altyapısı bakımından en karmaşık organizasyonlardan biri olacağına işaret ediyor. Doğan, bu konuda 14 yıllık deneyime sahip Atos’un bu yıl da “güvenlik ve hata” söz konusu olduğunda “sıfır tolerans” ile organizasyonu tamamlayacağını vurguluyor ve ekliyor: “Bu alanda edindiğimiz global deneyimi, Türkiye de dahil olmak üzere, Atos’un faaliyetini sürdürdüğü tüm ülkelerde müşterilerimizin iş süreçlerine aktarıyoruz.”

Brezilya'nın ikinci büyük kenti Rio de Janeiro, her 4 yılda bir düzenlenen dünyanın en büyük uluslararası multi-spor etkinliği olan Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nın 31’incisine ev sahipliği yapacak. Olimpiyat Oyunları Güney Amerika’da ilk kez oynanacak. 

Rio, Meksika 1968 Olimpiyat Oyunları’ndan bugüne etkinliğe ev sahipliği yapacak ikinci Latin Amerika şehri olacak ve oyunlar 2000’den beri ilk kez Güney Yarımküre’de yapılacak. Rio 2016 Olimpiyat Oyunları 5-21 Ağustos 2016 ve Paralimpik Oyunları ise 7-18 Eylül 2016 tarihleri arasında, Rio de Janeiro’nun Barra, Deodoro, Maracana ve Copacabana bölgelerinde gerçekleşecek.
Rio 2016’da 28 Olimpik sporun 42 disiplininde müsabakalar yer alacak ve 206 Milli Olimpiyat Komitesi’nden dünyanın en iyi 10.500 sporcusu yarışacak. Sporculara 6000’e yakın yönetici, teknik personel, hakem ve çeşitli alanda uzmanlar eşlik edecek. Yaklaşık 70.000 gönüllünün çalışacağı dünyanın en büyük etkinliğinde, 25.000’den fazla akredite edilmiş basın mensubu görev yapacak.

ATOS NEDİR? ATOS HAKKINDA
Atos, yıllık yaklaşık 12 milyar Euro cirosu ve 72 ülkede 100 bin çalışanıyla dijital hizmet alanında lider uluslararası bir IT hizmetleri firması olmayı sürdürmektedir. Dünya çapında bir müşteri portföyünü yöneten Atos, danışmanlık ve sistem entegrasyonu, yönetilen hizmetler (managed services) ve dışkaynaklı hizmetler (BPO), bulut bilişim, büyük veri ve siber güvenlik konularında hizmet ve çözüm sunarken, aynı zamanda kendi alanında Avrupa lideri olan Worldline aracılığıyla da ödeme ve işlem hizmetleri sağlamaktadır. Atos, teknoloji alanındaki uzmanlığı ve sektörel bilgi birikimiyle, savunma, üretim, finans, sağlık, perakende, medya, kamu telekom ve lojistik başta olmak üzere çok farklı sayıda sektörden şirketlere hizmet ve çözüm sunmaktadır. 

İş teknolojileri alanına odaklanan Atos, müşterilerinin geleceğin şirketlerini yaratma sürecinde en yakın iş ortağı olmayı amaçlar. 2002 yılından bu yana Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nın dünya çapında bilgi teknolojileri iş ortağı olan grup, “Euronext Paris” piyasası listesinde de yer almaktadır. Atos çatısı altında, Atos, Atos Consulting, Atos Worldgrid, Bull, Canopy, Unifiy ve Worldline markaları faaliyet göstermektedir. 

Atos Türkiye, sistem entegratörü ve hizmet sağlayıcı kimlikleriyle, global deneyim ve stratejilerine paralel olarak toplam 500 çalışanıyla yönetilen hizmetler (managed services), dışkaynaklı hizmetler (BPO), danışmanlık ve sistem entegrasyonu ve büyük veri ve güvenlik alanlarında uçtan uca yenilikçi IT hizmetleri sunmaktadır. Kartal, Maslak, Ankara, Düzce ve Ordu lokasyonlarında faaliyet gösteren Atos Türkiye, aynı zamanda yaklaşık 1.100 müşteri temsilcisiyle başta finans ve telekom olmak üzere, farklı sektörlerden büyük yerel ve global firmalara çağrı merkezi hizmetleri vermektedir.