DELGADO YOK, OZZİE SAHADA 
Akhisar ile oynanan maçta yaptığı inanılmaz hatalarla saç baş yolduran Alexis Delgado, Kayseri karşısında teknik direktör Şenol Güneş tarafından kızağa çekilecek. İspanyol oyuncunun yerine en büyük aday Necip olurken Tosic’in de az da olsa forma şansının olduğu belirtildi. Öte yandan iki gün önce ayağını burkan Oğuzhan Özyakup’un ise tamamen iyileştiği ve Kayserispor ile oynanacak maçta orta sahadaki yerini alacağı öğrenildi.

BEŞİKTAŞLILAR AYNI ŞEKİLDE KONUŞUYOR "ZORUN ÜSTESİNDEN GELİRİZ"
Bütün bu stres ve zorlu günlere karşın Beşiktaş yönetimi, teknik heyeti, futbolcuları ve taraftarıyla 7'den 70'e tüm camia şampiyonluğa sonuna kadar inanıyor.
Beşiktaş camiası zor maçların konusu açıldığında adeta ağız birliği etmişcesine "zorun üstesinden geliriz" sözünü ediyor.
Yönetim başta olmak üzere teknik heyetten, doktoruna, malzemecisinden aşçısına kadar bütün Nevzat Demir Tesisleri futbolcuların stres yaşamaması için seferberlik ilan etmiş durumda.
Başkan Fikret Orman ve yöneticiler hafta boyunca tesislerde üs kurup bütün antrenmanları yakından takip ettiler ve futbolcularla sürekli motivasyon aşıladılar.Hatta haftalık toplantıyı dahi Nevzat Demir Tesisleri'nde yapan Yönetim Kurulu bu toplantıda şampiyonluk primini de 3 milyon dolar olarak belirleyerek oyunculara artı moral verdi.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN SON DAKİKA STOPER KARARI
Geçen haftaki Akhisar Beledispor maçına damga vuran bireysel hatalar teknik direktör Şenol Güneş'i defans hattında yine farklı arayışlara itti.
Manisa deplasmanının en çok eleştirlern iki isminden biri olan Alexis Delgado'yu hafta içi antrenmanlarında sık sık uyaran Güneş bu oyuncunun alternatifi olarak Necip ve Tosic arasında seçim yapacak.

Son antrenmanda Alexis'i yedek takıma gönderip Necip ve Tosic'i sırayala stoperde deneyen Şenol Güneş'in yine de son kararını vermek için bu akşamki idmanı beklediği öğrenildi.
Kalede yine Tolga Zengin'e yer verecek olan Güneş, cezası biten Andreas Beck'i Serdar Kurtuluş'un yerine ilk onbire monte edecek.

GOMEZ SON 3 MAÇTA 4 GOL ATTI
Beşiktaş'ın golcü futbolcusu Mario Gomez, son haftalardaki başarılı performansıyla dikkati çekiyor.
Süper Lig'de 23 golle gol krallığı yarışında zirvede yer alan Alman futbolcu, son üç lig maçında 4 kez ağları havalandırmayı başardı.
Ligin 28. haftasında Bursaspor'u 3-2 yendikleri maçta iki gol atan Gomez, 29. haftada Medicana Sivasspor'u 2-1 mağlup ettikleri karşılaşma ile 30. haftada Akhisar Belediyespor ile 3-3 berabere kaldıkları müsabakada birer gol kaydetti

Tecrübeli hocayı düşündüren bir başka konu ise Oğuzhan Özyakup'un durumu.Çarşamba günü yapılan antrenmanda ayağı burkulan ve iki gün idmana çıkamayan Oğuzhan'ın durumu bu gün belli olacak.Oğuzhan'ın iyileşmemesi halinde Tolgay Arslan, Atiba'nın partneri olmaya en büyük aday.
Teknik direktör Şenol Güneş'in Kayserispor karşısına çıkaracağı muhtemel kadro şu şekilde:
Tolga - Beck - Necip (Tosic ) - Marcelo - İsmail - Atiba - Oğuzhan (Tolgay) - Quaresma - Sosa - Olcay - Gomez

GALATASARAY MAÇI ÖNCESİ SARI KART ENDİŞESİ
Beşiktaş, Kayserispor maçına sarı kart ceza sınırında olan 5 futbolcu ile çıkacak.

3'er sarı kartı bulunan Mario Gomez, İsmail Köybaşı, Necip Uysal, Oğuzhan Özyakup ve Olcay Şahan Kayserispor karşılaşmasında sarı kart görmeleri halinde bir sonraki maç olan Galatasaray derbisinde cezalı duruma düşecek. Kritik derbiye eksik oyuncu ile çıkmak istemeyen Şenol futbolcularını sakin kalmaları konusunda uyardı. Mario Gomez 13, İsmail Köybaşı 10, Olcay Şahan 9, Necip Uysal 5 ve Oğuzhan Özyakup 4 maçtır 3'er sarı kartla oynuyor.