Türkiye Super Lig'de mücadele eden Trabzonspor'un şampiyonluğu sonrasında Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Trabzonspor taraftarları New York'un ünlü Times Meydanında kolbastı oynadı horon tepti.Muhammed TAŞCILAR / ABD (İGFA) - Kendi sahasında Antalyaspor ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor şampiyonluğunu ilan etmesiyle Trabzonsporlular coştu.

Bordo-mavili ekip 38 yıl sonra Süper Lig'de şampiyonluk hasretini bitirdi. Trabzonspor, 1984'te iki puanlı lig sisteminde 50 puanla şampiyonluğa ulaşırken aynı sezon Fenerbahçe 45 puanla ikinci, 44 puanlı iki takımdan Galatasaray üçüncü, Beşiktaş ise dördüncü olmuştu.

Karadenizlilerin yoğunlukta olduğu Amerika Birleşik Devletleri'nde de Trabzonsporluların sevinci sokaklara taştı.

New York saatiyle öğleden sonra kafelerde maçı dev ekranlardan izleyen Amerikalı Trabzonspor taraftarları maçın bitimiyle önce New York sokaklarında zafer turu attı. New York'un ünlü Times Square'de toplanan onlarca taraftar, takımlarının bordo mavi formalarını giyerek, ellerinde Türkiye ve Trabzonspor bayraklarıyla horon tepti kolbastı oynadı.

"Bize her yer Trabzon" pankartları açan taraftarları izleyen turistler de gruba zaman zaman eşlik etti.

Yıllar sonra gelen şampiyonluğun ardından Amerikalı Trabzonspor taraftarı Faruk Mercanlı, "38 yıl aradan sonra gelen şampiyonluğa sevinilmez mi? Bize her yer Trabzon, New York bile" diyerek sevincini dile getirdi.