Devre arası kampı sonrası Süper Lig'in 17. haftasında Adanaspor'u Kadıköy'de ağırlayan Fenerbahçe 2-2 berabere kalarak lider Başakşehir'in kazandığı hafta puan kaybı yaşadı.

Maç sonrasında hakemi ve oyuncularını eleştiren Aziz Yıldırım şunları söyledi,

"Takım iyi oynamadı"
Maç sonrasında futbolcuların performansı beğenmeyen Yıldırım, "Bizim takım iyi oynamadı. Buradan duysunlar sesimi. Böyle soğuk günde seyirci geliyor. Oyuncular bunun idrakında değil."

"E sen vermiyorsun?"
Maçı yöneten hakeme de değinen Yıldırım, Serkan Çınar için ise şunları kaydetti, "Hakemlere para verilsin, destek olunsun diyen başkan bendim. Kafaları rahat olsun, rahat maç yönetsinler diye. Kural, rakip bir hareket yaptığında ceza sahası içindeyse penaltı diyor. Orta sahadaysa faul diyor. E sen vermiyorsun? Kural, rakip bir hareket yaptığında ceza sahası içindeyse penaltı diyor. Orta sahadaysa faul diyor. E sen vermiyorsun?

"Cumhurbaşkanını göreve çağırıyorum"
Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere herkesi göreve çağırıyorum. Bu olaylar terör gibi bir olaya dönüşmeye başladı. Federasyon başkanına bir şey söylendiği zaman sopa ellerinde ceza veriyorlar. Türk sporu nereye gidiyor? Böyle gitmez. Dün Aykut Hoca konuşuyor. Yanlış mı konuştu? Doğru. Başkanlar konuşuyor, yanlış mı? Değil. Gelin hep beraber konuşalım.

MHK başkanı bizimle bir kere konuşmadı, bir kulüp başkanıyla buluşup konuşuyor. Hem de iki defa. 2000''lerde Almanya'da oyuncu yoktu. Şimdi Dünya'nın her yerinde var. Türk futbolu 10 sene sonra da bu durumdan kurtulamaz. 

Devlete çağrı yapıyorum. Bu spora el atın, yazık. Bu kadar para harcanıyor ortada sonuç yok. Böyle bir düzen olur mu? Böyle sistem olmaz beyler. Siz de bu çarkın içinden çıkın. Doğruları yazın. Bu sistemle Türk milli takımı başarılı olamaz. Yerli oyuncuların hepsi kendini atlamış zannediyor. Bir gelişme yok. Hepsindeki mantık 'ben yapıyorum' diyor.

Ben hapishaneye girdim, Kulüpler Birliği'nden biri beni ziyaret etti mi? Ben neden gideyim? Adam yolluyorum isterlerse. Çalışmayı yapacağım, devletin en üst katına taşıyacağım. Birlik beraberlik için sesimizi çıkarmıyoruz, menfaat kazanıyor. Gelin Türkiye'ye 5 sene yabancı girişini yasaklayalım. Altyapıları çalıştıralım. Şimdi diyecekler ki 'absürd konuşuyor'. Milli takımın yardımcı hocası Adanaspor'un başına geçiyor. Milli takımda da devam edecek. Başka hoca yok mu ya? Çözümü rahmetli Hasan Doğan yaptı. Tüm kulüpleri toplayacaksın herkes fikrini söyleyecek. Çürük elma, armut temizlenecek."

"Federasyonu yeniden seçelim"
"Tüm kulüplere çağrı yapıyorum. Eğer hakemlerden şikayetçiyseniz, bu federasyonu biz seçtik, yeniden seçelim. Yusuf Namoğlu gitmiş, kalmış mesele değil. Zihniyetten bahsediyorum. Bu düşüncenin ortadan kalkması lazım."