Hürriyet Gazetesi'nin Fenerbahçe muhabiri önemli açıklamalarda bulundu. Ercanlar, Ali Koç ve sarı lacivertli takımın transfer politikası hakkında şunları söyledi,

"Mesut Özil mutlaka Fenerbahçe forması giyecek"
"Mesut Özil, bir dönem Türkiye’ye gelerek Fenerbahçe için çok önemli bir isim ile görüştü. U görüşme tüm medyadan gizli tutuldu ve Özil İstanbul’da toplam 17 saatkaldı. Özil’in önümüzdeki yıllarda mutlaka Fenerbahçe formasını giyeceğini düşünüyorum."

Ben Arfa, PSG'ya bağlı
"Ben Arfa ile Fenerbahçe yaz döneminde anlaşmıştı. Tek şartı PSG’den gelen teklifin olumlu sonuçlanmamasıydı. Ancak PSG, James Rodriguez’i alamayınca Ben Arfa PSG’ye gitti. Ama orada Unai Emery ile çok fazla anlaşamadı ve forma şansı bulamıyor. Eğer PSG ile yolları ayırmaya karar verirse Fenerbahçe aportta bekliyor."

"Ali Koç rahatlattı"
"Ali Koç bana göre Fenerbahçe yönetimini çok fazla rahatlattı. Bu açıklama ile yönetimin üzerindeki baskı arttı ve sarı lacivertliler daha rahat hareket edebilecekler. Fenerbahçe taraftarı da üzerindeki gerginliği atmış görünüyor. Ben karabükspor maçında bu hava ile birlikte seyirci sayısının en az 2 kat artacağını düşünüyorum."