AFD milletvekili Andrea Kersten, Euro 16 öncesi Umre'ye giden Türk asıllı Alman futbolcuyu Alman Milli Takım kadrosundan çıkartılması gerektiğini söyledi.  Kabe yakınlarında çektirdiği fotoğraf sonrası milletvekili bu hareketin vatanseverlikten uzak olduğunu dillendirdi. Kersten, Mesut ile birlikte İslam dinine de iftiralarda bulundu. Alman milletvekili, umreye giden Mesut'un Kabe'nin önünde çektirdiği fotoğrafa "Özil, töre cinayetini kabul eden ve homoseksüellere idam cezası verilmesini isteyen bir dini kutluyor" diye iftira dolu cahilce bir yorum yaptı. 

MESUT ÖZİL'İN CEVABI ÇOK SERT OLDU

Kersten, şeriatta Hristiyan ve Yahudilerin ikinci sınıf insan görüldüğü için binlerce insanın soykırıma uğradığı, katledildiği ve tecavüze uğradığım savundu. Her türlü akla mantığa aykırı bu iftiralara Mesut Özil, "İnsanlara sürekli olumsuz gözlerle bakan kişiler hep vardı ve var olacak" cevabı verdi. Yıldız futbolcu sadece Euro 2016'ya odaklandığını ve bir sporcu olarak işini iyi yapmaya çalıştığım vurguladı. Almanya için Alternatif Partisi sadece Mesut Özil ve İslam'a değil, siyahilere de aynı sertlikle faşizan saldırılarda bulunuyor. 

BOATENG HAKKINDA YAPTIKLARI YORUMLAR DA KÖTÜYDÜ

AfD'nin Genel Başkan Yardımcısı Alexander Gauland da geçtiğimiz günlerde Alman Milli Takımı'nın Gana kökenli oyuncusu Jerome Boateng hakkında "İnsanlar onu futbolcu olarak iyi buluyorlar, ancak bir Boateng'i komşu olarak istemiyorlar" demişti.