Taraftarın beklediği an geldi ve Beşiktaş yeni yuvasına döndü. Kartal, evinde ki ilk maçta Bursaspor'u 3-2 mağlup etti. Heyecan dolu maçta birçok olay oldu. İşte bu tarihi geceden iz kalan olaylar...

1- Beşiktaş yönetimi, maça gelen taraftarlar için, ağaçlı yola Dolmabahçe'den stada kadar ulaşan mesafeye kırmızı halı serdirtti

.  

2- Beşiktaş taraftarı, yeni stadın açılışı sebebiyle saatler önce Beşiktaş'a geldi. Günler öncesi planan meşale şov saat 16.00 civarında başlatıldı. Köyiçi, Çarşı ve Kazan bölgelerinde ki kalabalık meşale şov ile açılış yaptı. 



3- Vodafone Arena'nın kapıları taraftarlara saat 16.00 sularında açıldı. Taraftarlar da stada akın etmeye başladı. Stada girmek isteyen taraftar, stad girişinde yoğun güvenlik önlemleriyle karşılaştı. Girişlerde yaşanan sıkıntılardan dolayı kalabalık daha da artmaya başladı. Daha sonrasında Bursaspor takım otobüsü gelince çevik kuvvet, yolu açmak için  taraftarlara biber gazı ve tazyikli su ile müdahale de bulundu. Küçük çocukların da etkilendiği olayda taraftarlardan tepki geldi.



4- Beşiktaş, açılış maçına takımın eski isimlerini stada davet etti. Bu davetlilerden biri de 1996-99 sezonunda siyah beyazlı formayı giyen ve taraftarın sevgilisi olan Daniel Amokachi oldu. Amokachi dışında Gordon MilneSchusterTiganaPascal Nouma gibi Kartal'ın tanındık yıldızları da Vodafone Arena'daki isimlerden bazılarıydı. 



5- Beşiktaşlı taraftarların sevgilisi olan, takımın eski futbolcularından Pascal Nouma, maç öncesinde taraftarlara 3'lü çektirdi. Vodafone Arena'da ilk 3'lü olarak Nouma'nın ismi tarihe geçti.



6- Alman Panzer Mario Gomez... Beşiktaş'ın bu sezon gol sıkıntısını çözen Alman golcü, Beşiktaş'ın tarihine adını altın harflerle yazıldı. İnönü Stadı'ndaki açılış golünü Siyah Beyazlılar'ın efsane başkanı Süleyman Seba kaydetmişti.



7- Uzatma dakikalarına gelindiğinde sık sık karşı karşıya gelen Quaresma ve Hosogai, bir kez daha karşı karşıya geldi. Hosogai'nin Quaresma'ya yaptığı sert hareket sonrasında, Quaresma çılgına döndü. 2 dakika içerisinde bu ikili bir kez daha karşı karşıya geldi ve olay patlak verdi. Kontratakta Quaresma, Hosogai'yi geçmek isterken Japon futbolcu Portekizli'ye sert bir faul yaptı. Bu hareketten sonra çılgına dönen Quaresma, Hosogai'nin üzerine yürüdü. 



8- Bu olayın ardından saha birbirine girdi. Beşiktaş ve Bursaspor'un yedek kulübesindeki oyuncular ve teknik ekip sahaya koştu. Sinirler bir anda fırladı. Hakem Barış Şimşek son düdüğünü çaldıktan sonra, bir yandanda da sarı kartları bulunan Hosogai ve Quaresma'ya 2. sıra karttan kırmızı kart gösterdi. Tansiyonu yüksek tutulan son dakikalar sonrasında mücadeleyi kazanan 3-2'lik skor ile ev sahibi Beşiktaş oldu.