Sabah saatlerinde yaşanan paralimpik bir sporcunun soyguna uğramasının ardından Avustralyalı yetkililer Brezilya'daki güvenlik önlemlerinin arttırılmasını istedi.

Sporcu Liesl Tesch'in Rio'da antrenman sırasında silahlı soyguna uğramasının ardından Brezilyalı yetkililere güvenlik önlemlerinin artırılması çağrısında bulundu.

Rio de Janeiro Belediye Başkanı Eduardo Paes ve 2016 Rio Olimpiyatları Organizasyon Komitesine mektup gönderen Chiller, herhangi bir yaralanma olayından önce sporcuların güvenliğinin sağlanması gerektiğini belirtti.

Yaşananları korkunç olarak niteleyen Chiller, "Bu yaşanan tek olay değil. Sporcular antrenmanda silahlı soyguna maruz kalıyor. Atletlerimizin güvenliğinden emin olmak istiyoruz. Rio'da polis ve asker şimdiden sokaklara çıkıp güvenliği sağlamalı." ifadelerini kullandı.

Silahlı soyguna uğrayan Avustralyalı paralimpik yelkenci Liesl Tesch ve fizyoterapist Sarah Ross'un olay sırasında çok korktuğunu ancak psikolojik durumlarının iyi olduğunu belirten Chiller, "Soygun anında etrafta birçok kişi vardı ancak kimse yardıma gitmedi. Rio'da 400 sporcuyla bulunacağız. Bu yerel bir sorun ve yetkililer oyunlar sırasında değil şimdiden güvenlik önlemlerini almalı. Bu konuda güvence istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.