Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray derbisinden sonra bugün Saraçoğlu'nda basın toplantısını düzenleyeceğini açıklamıştı.

Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında aldığı kötü sonuçlardan sonra hem taraftarın hem de medyanın eleştiri oklarına hedef oldu. Bardağın son damlasını taşıran ise Galatasaray derbisi oldu. Beraberlik ile sonuçlanan maçtan sonra taraftar adeta çılgına döndü. 

Camianın karamsar duruma düşmesinden sonra Başkan Aziz Yıldırım bugün birçok konuya açıklama getirmek için basın toplantısı düzenleyecek. Basın toplantısının detaylarını buradan takip edebilirsiniz.

"Şehitlere Allahtan rahmet ailelerine sabır diliyorum. Türkiye'nin iki sorunu var. Biri terör, diğeri paralel yapıdır. Bu konularla alakalı televizyon yorumcuları paralarını ceplerine doldurup kafalarına göre konuşuyorlar. Bunları görünce bir çelişki olduğunu görüyorum. En önemli konu terör dedik. Terör ile ilgili devletin alacağı her türlü kararda bize düşen ne varsa yaparız. Terör kadar paralel yapıda bu ülke için tehlikedir. 

Galatasaray'ın futbolcusu telefon etmiş Beşiktaş'lı futbolcuya. Bunlar basit konular. Bu sorular sorulmaması gerekir. Biz yenilelim derler mi? Galatasaray, Beşiktaş'a kolaylık sağlayacak. Böyle birşey olamaz. Geldi Osmalıspor, bizim maçta iyi oynadı. Beşiktaş maçında da iyi oynayacak. Biz Osmanlıspor'a, Konya'ya, Galatasaray'a puan kaybettik. Beşiktaş bu 3 takımla da oynayacak. Nereden biliyorsunuz şampiyon olamayacağımızı. Yuhalayanlar, istifa diye bağıranlar ne yapacak?" dedi.
 
DAHA 5 MAÇ VAR
"Dünkü hadiseye gelelim. Hocanın mukavelesi var. Süresi geldiğinde oturur konuşuruz. Bir sene daha müdahalesi var, devam ediyor. Daha 5 maçımız. Lig bitsin değerlendirme yapacağız.

Futbol takımımıza ben güveniyorum. Bundan 3 hafta önce Barcelona 9 puan farkla öndeydi. Ne olacağı belli değil. Bizim ligimizde olmaması için bir neden yok. Teknik heyete de oyuncularımıza da güveniyoruz, ümitliyiz. Son maçta şampiyon belli olacaktır.

Dün bağırıyorlar Ersun Yanal diye. Bu bir organizedir olaydır. Telefonlar geldi biz bağırmadık diye. Kim bağırdı peki? Bunu organize edenler var. Bir dahaki sene kombine kartı vermek için söz verenler. Yönetime kadar sirayet edip bu olayı organize edenler var. 

Biz alışkınız bunlara. Rant çeteleri var. Hem siyasi hem maddi rant var. Şimdi bunlarla ilgili yine çalışmaya başladım. Emniyete suç duyurusu yaparak başvurdum. Sonuna kadar takip edeceğim. Tribünlere alkollü gelmeye engelleyeceğim." dedi.

ŞANSAL BÜYÜKA, ERSUN YANAL BASKISI YAPIYOR
Konuşmasına şöyle devam etti, "Bunların ele başlarını bu tribünlerden gönderin. 10 sene de geçse 20 sene de geç çıban başı olarak duracak bunlar. Ersun Yanal'ı kim gündeme taşıdı. Şansal Büyüka taşıdı. Ersun Yanal diyor ki "Ben Fenerbahçe'den kendim ayrıldı". Ersun Yanal ile göya görüşmüşüm. Ben Ersun Yanal ile ne görüştüm ne konuştum. Ben olduğum sürece Ersun Yanal kapıdan giremez. Beni sinirlendirmesinler 10 sene daha gitmeme kulubün başından."

Ersun Yanal'ı antrenör yaptık. Diyor ki "Fenerbahçe'den ben ayrıldım". Yok öyle birşey yok. Biz gönderdik seni. Şampiyon bir tek sen yapmadın. Herkes yaptı. Yöneticiler, oyuncular, taraftar ve sen. Tribünler Ersun Yanal'ı getirdiğimizde Aykut Kocam diye bağırıyordu. Bu hep böyle.

BU KULÜPTE ANCAK AHLAKLI İNSANLAR ÇALIŞIR
Bu kulüpte ancak ahlaklı insanlar çalışabilir. Fenerbahçe'liyim diyorsa Trabzon'a gitmeyecekti. Galatasaray ile flört etmeyecekti. Bekleyecekti benden sonraki yönetimle görüşecekti. Ama artık elimden geldiğince uğraşacağım gelemeyecek.

Şuan 64 puanımız var. Onun zamanında Fenerbahçe sezonu 75 puanla kapattı.

Beşiktaş 7-8 senedir şampiyon olamıyor. Bizde olamadık, Galatasaray'da olamadı. Fenerbahçe büyüklüğünden birşey mi kaybetti? Rize'de gittik yendik. Dönüşte kurşunlandık. Bu bizi kötü etkiledi. Terör yüzünden insanlar dışarı çıkmıyor."

TERÖR KÖTÜ ETKİLEDİ
Galatasaray maçı terör nedeniyle ertelendi. Seyircisiz oynanmamasını istemedik. Fenerbahçe'nin lehine olmasına rağmen seyircli oynamasını istedik. Ama seyircisiz oynanmış olsaydı teröre teslim olacaktık. Biliyorum Galatasaray'lı topçularda Fenerbahçe'li oyuncularımzda terör yüzünden konsantre olamıyor."

MEDYA TARAF YAPTI İNSANLARI
Milli maç oynanmıyor Türkiye'de. Herkes taraf oldu. Bunu yapan medya oldu. Ahmet Çakar sen doktorsun. Senin akşam yaptığına dilim varmıyor. Yapma, sen örnek ol. Senin bu topluma vereceğin çok şey var. 

Rasim Ozan diyor ki, "Ümit Özat'ın elini sıkmamasını biri demiştir" beni kastediyor. Bu kadar gerizekalılık olmaz. Koyuylar şişeyi alta yorum yapıyorlar. Bunların hepsi dönek. Yarın başka birşey olsun oraya dönerler."

SADETTİN SARAN SEN BAŞKAN OLAMAZSIN

"Fenerbahçe'nin parasını yiyeceksin, Galatasaray forması giyeceksin. Sen Fenerbahçe'ye başkan olamazsın. Başkan olmak isteyen şu iki şeyi yapacak. Bir Fenerbahçe Üniversitesi'nin tamamlanması. İki, Gebze'de 250 dönüme yakın arazi alıyoruz. 3 Temmuz kompleksi kuruyoruz. Bu projeyi bitirecek. Kongreye bu sözü vermezlerse başkan olamayacak."