İstanbul Saygid Guseyn “Dagi” Arslanaliyev, Asya'nın en büyük Mixed Martial Arts (MMA), Karma Savaş Sanatları organizasyonu ONE Fighting Championship'te heyecanla beklenen ikinci maçından da zaferle ayrıldı. Dagi, 6 Mayıs 2016’da Singapur’da gerçekleşen ‘One Championship: Ascend to Power’ mücadelelerinde, rakibi Çin Halk Cumhuriyeti’nden Ma Jia Wen’i 1 dakika 57 saniye gibi yine muhteşem bir sürede teknik nakavtla mağlup etti.

İlk maçını yine 32 saniye gibi rekor sayılabilecek bir sürede teknik nakavt ile kazanan Dagi’nin rakipleri birkaç dakikadan fazla dayanamıyorlar.
Dagi’nin, 15 yaşından bu yana spor eğitimini üstlenen ve dünyanın en önemli spor organizasyonlarından olan ONE FC müsabakalarına hazırlayan Corvos Takımı kurucusu ve baş antrenörü Burak Değer Biçer ise maçtan sonra mutluluğunu şu sözlerle dile getirdi: “Dövüş sporlarının zirve müsabakalarından birindeyiz. İkinci maçımızdan da, yine dramatik bir galibiyetle dönüyoruz. Dagi’yi kutluyorum ve ona takımımız adına teşekkür ediyorum. Dagi, Dağıstan'da doğan bir Avar Türk'ü. 15 yaşında Türkiye'ye temelli olarak yerleşmişler. Annesi o dönemde "Eti de, kemiği de sizin... Bu çocuk dövüşmek için yaratılmış." sözleriyle onu bize emanet etti. Biz de ondaki yeteneği ortaya çıkardık. Hepimiz onunla gurur duyuyoruz.”

One FC'deki iki maçını da tüm seyircileri coşturarak kazanan ve aynı organizasyonda kemer için dövüşen Roger Gracie ve onun köşesinde yer alan Renzo Gracie gibi saygıdeğer isimlerin takdirini toplayan Dagi ve Corvos Combat takımının, One FC’de altı maçlık kontratı bulunuyor.

ONE Fighting Championship (ONE FC) Nedir?
2011 yılında Malezya'da kurulmuştur ve Asya kıtasının en büyük Karma Savaş Sanatları Organizasyonu'dur. Dünyanın önde gelen yayın kuruluşlarından başta FOX Televizyonu olmak üzere yaptığı önemli yayın anlaşmaları sayesinde 75 ülkede 1 milyar eve ulaşmakta. Kawasaki, Marvel, Facebook ve Disney ile partnerlik anlaşmaları olan organizasyon 2012 yılında Dünya MMA Ödüllerinde “yılın yapımı” ödülünü kazanmıştır.

Saygid 'DAGİ' Guseyn Arslanliyev kimdir?
23 Ekim 1994 Dağıstan doğumlu. 9 yaşında güreş ve boks yapmaya başladı, ilk şampiyonluğunu da bu yaşta kazandı. Pyat Storon Sveta (Five Directions of the World) Dağıstan Spor Akademisinde yatılı olarak öğrenim hayatına başladı. 12 yaşında katıldığı ilk turnuva olan, Dağıstan Şampiyonası'nı kazandı. 16 yaşındayken ailesiyle taşındığı Türkiye'de Burak Değer Biçer ve Corvos takımı ile tanıştı. Kendisine Dagi lakabı verildi. MMA'da hem Brazilian Jiu-Jitsu'su hem de Muay Thai tarzında dövüşüyor. Şu anda Brazilian Jiu-Jitsu'su disiplininde kahverengi kuşak sahibi. 4 yıldır yer aldığı Corvos Takımı adına katıldığı ilk profesyonel MMA maçında, Avrupa MMA Ligi mücadelesinde Hırvat rakibi Djore Stoyanov'u 50 saniyede nakavt ederek bu kategoride ilk galibiyetine ulaştı.
Dagi, kendisinin ikinci, OneFC’de çıktığı ilk resmi MMA karşılaşmasını da 32. saniyedeki teknik nakavt kararı ile kazanmıştı.
Şampiyonlukları ve Başarıları
Profesyonel MMA Maçları
3 (G) - 0 (M) - 0 (B)
Brezilya Jiu Jitsu'su Dalında 
  • IBJJF Avrupa Açık Şampiyonası – Gümüş Madalya
  • IBJJF Avrupa Açık No Gi Şampiyonası – Gümüş Madalya
  • IBJJF Roma Açık Şampiyonası - Bronz Madalya
  • Türkiye Ulusal Ne Waza Şampiyonluğu
  • Brezilya São Paulo Eyaleti Paulista Şampiyonası - Gümüş Madalya 
  • Brezilya São Paulo Eyaleti Paulista Şampiyonası No Gi - Bronz Madalya
  • Azerbaycan vs. Türkiye Boğuşma Turnuvası Şampiyonluğu
  • Azerbaycan Açık Gi Şampiyonu 
Wushu Sanda Dalı Başarıları
  • Rusya Şampiyonluğu
  • Ermenistan Şampiyonluğu
  • 3 Dağıstan Şampiyonluğu
  • 3 Azerbaycan Şampiyonluğu
CORVOS COMBAT
CORVOS Türkiye’nin ilk Karma Savaş Sanatları ve Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ) takımıdır. Temelleri 2004 yılında atılan CORVOS resmi olarak 2010 yılında Türkiye’nin Brazilian Jiu Jitsu disiplininde ilk siyah kuşak sahibi Burak Değer Biçer tarafından kurulmuştur.

CORVOS Türkiye’nin ilk takım kupasını kazanması, sporcularının kazandığı şampiyonluklar ve elde ettiği ilklerle Türkiye’nin en büyük ve en başarılı BJJ ve MMA takımıdır. Yurt içinde İstanbul'la birlikte, İzmir, Ankara ve Diyarbakır'da var olan temsilciklerinin yanı sıra CORVOS Azerbaycan’ın da ilk BJJ ve MMA takımını kurmuştur. Ayrıca Yunanistan, İran, Rusya ve Ukrayna’da da bulunan toplam 9 temsilciliği aracılığıyla bu sporun bölgede popüler hale gelmesindeki ve büyümesindeki etkisi oldukça büyüktür. Yurt dışından Türkiye'ye gelen ünlü dövüşçülerin antrenman için tercih ettiği takımdır. BJJ sporuna meraklı birçok yerli ünlü sima eğitim için CORVOS’u tercih etmektedir.

MMA, Mixed Martial Arts, Karma Savaş Sanatları Nedir?
Mixed Martial Arts, Türkçe anlamıyla Karma Savaş Sanatları, Boks, Muay Thai, Brazilian Jiu-Jitsu, Judo, Güreş, Karate, Taekwondo ve Sanshou/Sanda dövüş tekniklerinin birlikte kullanılabildiği bir spor dalıdır. Ayakta ve yerde her türlü darbe ve rakibi kilitleme teknikleri mevcuttur ve serbesttir. Yerdeki rakibe vurulabilir, boğma ya da eklem kilitleriyle mücadele bitirilebilir.
Kökleri Klasik Yunan dönemindeki Antik Olimpiyatlar'da yer alan boks ve güreş karması bir spor dalı olan Pankreas ya da Pankration'a kadar dayanmaktadır. Bu dövüş sporunun bugünkü temellerini ise dövüş filmlerinin unutulmaz ismi Bruce Lee'nin attığı dile getirilmektedir.

İlk büyük Karma Savaş Sanatları Şampiyonası, 1993 yılında Ultimate Fighting Championship (UFC) adıyla Amerika Birleşik Devletleri'nde organize edilmiştir. Bugün ise Bellator MMA, ONE Fighting Championship, World Series of Fighting ve sadece kadın dövüşçülerin katıldığı Invicta FC gibi farklı şampiyonalar da düzenlenmektedir. Dünya çapında Japonya, Brezilya, Avustralya ve İngiltere gibi ülkeler başta olmak üzere 51 adet Karma Dövüş Sanatları Şampiyonaları da yapılmaktadır Erkeklerde en çok bilinen isimler arasında Japon Kazushi Sakuraba, Brezilyalı Anderson Silva ve Rafael Dos Anjos, İrlandalı Conor McGregor ve kadınlarda ise Ronda Rousey yer almaktadır.