Dünyanın kulüpler bazında 2 numaralı organizasyonu olarak gösterilen UEFA Avrupa Ligi'nin finalinde Liverpool ile Sevilla karşılaştı.
Liverpool sahaya  Mignolet, Clyne, Toure, Lovren, Moreno, Emre Can, Milner, Lallana, Firmino, Coutinho ve Sturridge ile çıktı.
Son 2 yılın şampiyonu Sevilla ise Soria, Mariano, Carriço, Rami, Escudero, N'Zonzi, Krychowiak, Banega, Coke, Vitolo ve Gameiro'lu 11 ile mücadele etti.
Mücadeleye iki takım da kontrollü başlarken ilk 10 dakikadan sonra maçta kontrolü Liverpool ele geçirdi. Özellikle orta sahada kazandığı toplarla hızlı ataklar geliştiren Liverpool, Sevilla'ya fazla şans tanımadı.
11. dakikada arka direğe yapılan ortada Sturridge topu içeriye çevirdi ancak Sevilla savunması çizgi üzerinde müdahale ederek golü önledi.
İlk 45 dakikada başka pozisyon olmadı ve devreye Liverpool 1-0'lık üstünlükle girdi.
İkinci yarıda sahada bambaşka bir Sevilla vardı. İspanyol ekibi ilk dakikada Mariano'nun getirdiği topta Gameiro ile beraberlik golünü buldu: 1-1.
64'te 'geliyorum' diyen gol geldi ve Coke ceza sahası içerisinden yaptığı düzgün vuruşla Sevilla'yı 1-0 geriden geldikleri maçta 2-1 öne geçirdi.
Maçın 70. dakikasında çok ilginç bir pozisyon yaşandı sol kanattan Vitolo'nun getirdiği topa Clyne müdahale etti, daha sonra Emre Can'a çarpan top Coke'nin önünde kaldı. Yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı, Liverpool defansı durakladı ancak Coke dönerek topu ağlara gönderdi. Hakem ofsayt olmadığı gerekçesiyle golü geçerli saydı: 1-3.
İlerleyen dakikalarda başka gol olmadı. Sevilla maçı 3-1 kazanarak 3 yıl üst üste UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon oldu ve dünyada bir ilke imza attı.