BURSASPOR Başkanı Ali Ay, Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ile üç gündür yapılan görüşmelerin ardından 2 yıllık sözleşme yeniledi.

İkinci Başkan Ali Ademoğlu ile Sosyal Yapılanmadan Sorumlu Asbaşkan Cem Öztürk’ün de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Başkan Ay, "Bazı sosyal medyada gazetelerde değişik şeyler yazılıyor. 'Hamza Hoca kapıyı vurdu gitti', 'kavga ederek ayrıldılar', Hamza Hoca çekti gitti' diye yazılıyor" diyerek önce tepkisini dile getirdi, ardından da şunları söyledi:
"Hamza Hoca yanımızda. Yönetici arkadaşlarım canla, başla çalıştılar. Bugüne kadar önemli bir mesafe kat ettik. 9. Ay 10. Aya kadar mali tabloyu düzeltmek için zamana ihtiyacımız var. Loca, tribün satışları ile ilgili güzel gelişmeler oluyor. Burası işin idari kısmı Sportif kısmında da sene ortasında Hamza hocamızla eski yönetim anlaşma yaptı. O da kulübü aşağılardan aldı yukarılara taşıdı. Şu an 11'inci sıradayız. Hocamıza ekibimize teşekkür ediyorum. Daha zor günler de geçirebilirdik."

SPORTİF RİSKE GİREMEYİZ
"Ekonomik alanda devrim yapmaya çalışırken sportif riskleri azaltmaya çalışıyoruz. Hoca konusunda macere aramaya gerek olmadığını söyledim. Hocamızla hayallerimiz ve hedeflerimi örtüşüyor. Genç oyunculara da ağırlık vererek bir takım oluşturma konusunda hem fikiriz. Hocamız hatırı sayılır bir şekilde ücretinde indirim yaptı. Burada ben taraftarlarımızın hocamızı takdir etmesini istiyorum. İsteseydi bizden 1 buçuk 2 katı fiyatla başka bir yerle başlayabilirdi. Bize güvendi biz de ona güvendik. Bu işin üstesinden geleceğimize kesinlikle inanıyorum. Hocamızın her zaman arkasında olacağımızı herkesin bilmesini istiyorum."

HAMZAOĞLU: HEPİMİZE HAYIRLI OLSUN
Bursaspor ile sözleşmesini 2 yıl daha uzatan olan Hamza Hamzaoğlu, "Hepimiz için bu karar hayırlı olsun. Başkanımızı ve yönetimimize teşekkür ediyorum. Bizlere duydukları güveni göstermiş oldular. Hem sözleri hem de davranışları ile. Buraya gelirken 6 ay için gelmedim. Bursaspor’un geçmiş başarıları camia olması kulübün oturmuş bir işleyişinin olması. Taraftarının daha önce şampiyonluğu yaşamış olması. Bizim de kendimizce hedeflerimiz var. Bu hedeflere uygun bir kulüp olması gerekiyordu. Biz de başarıları isteyen teknik ekibiz. Bursaspor‘da başarı isteyen camia. Kendi düşündüğümüz şeylerden fedakarlık yaptık" dedi.

Daha sona söz alan Ali Ademoğlu, "Hamza Hocama hayırlı olsun. Yüksek karaktere sahip biri. Hocamla bir çok konuda örtüştü. İnşallah önümüzdeki sezon Bursaspor hak ettiği yerlere gelecektir. Tüm camiamıza hayırlı olsun" derken, yönetici Cem Öztürk ise
"Bursaspor bir marka Hamza Hoca bir marka geriye sadece başarı kalıyor" dedi.

5 YIL DEVAM ETMEK İSTİYORUZ
Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Ali Ay,
"Yeni sözleşmede süre 2 sene. Belki seçim olursa 3 sene kalacağız. İnşallah 5 sene beraber olacağız. Altyapıdan oyuncularımız katıldığında tabanca gibi bir takım olacağız. Gelecek sene değil de ondan sonraki sene çok güzel bir takım olacağız. Yine süreyi 2 sene yaptık. 2 sene sonra tekrar konuşuruz" dedi.

HAMZAOĞLU: İNDİRİM BURSASPOR’A FEDA OLSUN
Hamza Hamzaoğlu ise "Recep başkanla görüştüğümüz zaman önümüzdeki sene için fiyat konuşmamıştık. Sezon sonu otururuz demiştik. Oraya bir rakam yazılması gerekiyordu ve yazıldı. Bizim istediğimiz rakam değildi daha altında bir rakamdı. Bizim düşündüğümüz rakamın yüzde 30 altında oldu. Bu da Bursaspor’a feda olsun" diye yanıtladı.
Transferle ilgili soruya ise Başkan Ali Ay, "Elimizde mevcut kadromuz var. Bu kadrodan kimler gidecek gelecek çalışmalar yapılıyor. Göndereceksiniz ki almanız lazım. O ancak 15 gün sonra belli olur. En az 5-6 futbolcu alacağız. Elimizde değerli pahalı futbolcularımız var. Bunlar kimin futbolcuları o menajerlerin futbolcuları. Öncelikle onlarla görüşmek zorundayız. Satarken o menajerler ile görüşmemiz lazım. Ben silah dayasanız bu paraları vermem dedim. Güzel transferler olacak. Mali yönden ucuz fayda yönünden pahalı transferler olacak. Bizim paramız kıymetli" dedi.

TEMMUZ’A KADAR 754 MİLYON TL ÖDEME VAR
Bursaspor’un Temmuz ayı sonuna kadar 54 milyon TL borcu olduğunun altını çizen Başkan Ay," Bir iş gerçekleştirdikten sonra ben isimleri söylerim. Güzel şeyler olacak. Önce karamsardım. Bundan sonra daha umutlu olmaya başladım. Mali tabloya baktım. Temmuz ayı sonuna kadar 54 milyon ödememiz lazım. Bu parayı bulduktan sonra transfer için 100 milyon Euro'yu da bulmamız lazım" diye konuştu.

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu alt yapıdan A takımda 4-5 oyuncu olacağını belirtti. Transferde öncelikli hedeflerinin maliyeti düşük, vereceği katkı büyük olan isimleri seçeceklerini söyledi. Hamzaoğlu, kiralık oyuncularla ilgili bazı düşüncelerinin olduğunu, bazıları ile yollarını ayıracaklarını sözlerine ekledi.