Alves ve Kadlec takımdan ayrıldıktan sonra savunmayı güçlendirmek isteyen Fenerbahçe yönetimi Danimarkalı Daniel Agger'i bitirdi.

Danimarka basınında yer alan son haberlere göre; Brondby ile sözleşmesi sona eren ve bir süredir sarı-lacivertlilerin yaptığı teklif üzerine düşünen 31 yaşındaki stoper, olumlu cevap verme kararı aldı.

FENERBAHÇE'NİN TEKLİFİ: 2 YLLIK 4,3 MİLYON EURO

Agger'in Fenerbahçe'yi tercih etmesinin nedenleri olarak, Simon Kjaer ile birlikte oynama isteği ve sarı-lacivertlilerin 2 yıl için yaptığı 4,3 milyon euroluk teklifin oldukça cazip olması gösterildi. Düşünmek için milli takım kampından ayrılan Agger'in, kısa süre içinde kararını resmi olarak açıklayacağı da bildirildi.
Simon Kjaer de bir süre önce yaptığı açıklamada, "Agger için seçenekler var ama, İstanbul'da vatandaşı ile oynama ihtimalinden mutlu olduğunu söyleyebilrim. Benden bilgi istedi" ifadelerini kullanmıştı.
Danimarka Milli Takımı'nda Kjaer ile yaklaşık 6 yıldır birlikte oynayan Agger, bu sezon Brondby'de 26 maçta 2207 dakika forma giydi ve 1 gol, 2 asistlik de skor katkısında bulundu.