Deraağzı Lefter Küçükandonyadis Tesislerimizdeki Sporcu Anıtı önünde düzenlenen törene Asbaşkanlarımızdan M. Tahir Sarıoğlu, Yönetim Kurulu Danışmanımız Vedat Olcay, Genel Koordinatörümüz Tamer Yelkovan, Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Çetinkaya, Yüksek Divan Kurulu ve Kongre Üyelerimiz, Şube Kaptanlarımız, eski sporcularımız, altyapı antrenör ve sporcularımız, Fenerbahçe Koleji öğrencileri ile kulüp çalışanlarımız katıldı.

YDK Üyemiz Gönül Çaylı’nın sunduğu program, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın hep bir ağızdan okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan YDK Genel Sekreterimiz Suavi Eman, YDK Başkanımız Vefa Küçük’ün saygı ve sevgilerini ileterek sözlerine başladı. Fenerbahçe kültürüyle yetiştiklerini söyleyen Suavi Eman, Atatürk’e karşı görevlerimizi artık yerine getiremediğimize inandığını söyleyerek, “Hepimiz tek yürek olup el ele verirsek yasaların, laikliğin hiçe sayıldığı bu günlerden aydınlıklara çıkabiliriz” dedi.

Törende daha sonra Tarih, Müze ve Arşiv Kurulu Başkanımız Sertaç Kayserilioğu, İstanbul’un işgal yıllarındaki ve Fenerbahçe Spor Kulübü’nün durumunu, işgal güçleri tarafından Kulübümüzün kapatılmasını ve Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Milli Mücadeleye verdiği desteği anlatan bir konuşma yaptı.

Fenerbahçe Koleji ve altyapı sporcularımızın Atatürk konulu yaptığı konuşmalar ve okuduğu şiirlerin ardından tören tüm katılımcıların hep bir ağızdan söylediği 10. Yıl Marşı ile noktalandı.