Olimpiyatlarda birinci olan ancak doping kullandığı için ödülü elinden alınan Nevin Yanıt pistlere birincilikle geri döndü. Cezasını tamamlayan ve eski günlerine dönmek isteyen Nevin, Mersin'de 100 metre engelli yarışında birinci oldu.

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Mersin'de Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi'nde düzenlenen Turkcell Süper Lig 1. kademe yarışlarında takımı Fenerbahçe adına 100 metre engellide yarışan Nevin, 13.83'lük derecesiyle rakiplerini geride bırakarak birinci oldu.

Bu süreçte sporu bırakmayı bile düşündüğünü anlatan Nevin Yanıt, "Eşim, federasyon başkanımız ve genel müdürümüz benim spordan uzak kalmamamı istedi. İyi ki öyle istemişler. Onların gücü beni tekrar buraya getirdi. Şu anda burada olmaktan gayet mutluyum. Bu 3 yıl aradan sonra normal pistteki ilk yarışımdı. Onun stresi ve heyecanı çok başka. Bu daha ilk ve daha iyileri gelecek. Benim hedefim 2017. Bu yıl sadece çok fazla yarış koşmak istiyorum. Çok yarış koştuktan sonra kendimi değerlendireceğim." diye konuştu.

"Tekrardan adapte olmak için çok yarışa ihtiyacım var" dedi.